Nedović: "Pritisak definitivno postoji i tu mladi igrači ispaštaju"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.06.2024.
22:46
Izvor: Sportske.net

Nedović o pritisku.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović bio je gost tokom najave kampa u organizaciji Danila Anđušića i njegovog brata Luke.

Rivali na parketu, ali van njega veliki prijatelji. To su još jednom potvrdili na zajedničkom brifingu kojim je najavljen kamp košarkaša Partizana koji će se od 1. do 13. jula održati u Kovilovu.

Nemanja Nedović je govorio o svojim brojnim iskustvima, kao i o pritisku sa kojim se igrači, posebno oni mlađi, suočavaju u Srbiji.

"Pritisak definitivno postoji u ovoj državi, u našoj ligi, mislim da se tu gubi talenat i kreativnost kod tih mlađih igrača. Mislim da se pravi greška jer se preskaču jako bitne stvari radi pripreme igrača za prvi tim, što pre da ih spreme za prvi tim. E onda kao ispunjava se neka norma i tu se prave greške i gubi se mnogo igrača. Uskraćuje se taj deo koji je jako bitan za mladog igrača. Jako je teško nositi se sa pritiskom, pogotovo za mladog igrača. Teško je za mene koji sada punim 33 godine. Znao sam šta me čeka i pripremao sam se mentalno pre svega i teško je. Na svima zajedno je odgovornost da tim mladim igračima učinimo taj prelazak iz juniorskog u seniorski staž što bezbolnijim", rekao je Nedović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke