Nema kraja Partizanovim košmarima!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.12.2022.
22:04
Izvor: Sportske.net

Još jedan poraz u još jednoj dramatičnoj završnici.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Peti uzastopni poraz Partizana u Evroligi. Crno-beli su večeras poraženi u Lionu od domaćeg Asvela sa 91:87, pa sada imaju skor 4-9, dok je Asvel upisao drugu uzastopnu pobedu i sada ima pet pobeda i osam poraza.

Partizan je dobro započeo ovu utakmicu, pre svih Papapetru i Egzum koji su se isticali u napadu, kasnije im se pridružio i Anđušić, a u odbrani su crno-beli uspeli da naprave dobar posao tako što su već posle prvih par minuta naterali najboljeg skakača Evrolige Jusufu Fala da napravi dva prekršaja, da bi zatim Asvel ekspresno izašao i iz bonusa.

I umesto da to crno-belima olakša posao u nastavku meča, oni ponovo propuštaju ukazanu priliku, prave propuste u odbrani koje kažnjavaju iskusni De Kolo, kao i raspoloženi Noa, pa je domaćin poveo sa 25:20 pred kraj prve deonice.

Crno-beli su preko Pantera i Egzuma uspeli da izjednače na 25:25 do kraja prvog kvartala, ali su već od početka druge deonice ponovo do izražaja došli propusti u odbrani.

Previše otvorenih šuteva dozvoljavali su crn-beli svom rivalu koji je ekspresno vratio prednost i održavao ju je u rasponu od dva do pet poena razlike.

Ipak, predvođen Lesorom koji je dominirao pod košem u odsustvu Fala koji je bio na klupi u većem delu prvog poluvremena, Partizan do odlaska na odmor uspeva da dođe do minimalne prednosti - 48:47.

Ali, u nastavak meča Asvel ulazi sa Falom u petorci i ovaj 222 cm visoki gorostas je odmah počeo da pravi probleme crno-belima. Uz to se i De Kolo raspucao u šutu za tri poena i domaći su do kraja trećeg kvartala stigli do sedam poena prednosti - 73:66.

Partizan uspeva da do sredine poslednjeg kvartala uhvati priključak, a najzaslužniji za to u ovom delu igfre bio je Naneli koji se konačno razigrao.

Problem crno-belima na ulasku u poslednja tri minuta meča meča bila je četvrta lična greška Lesora, pri rezultatu 84:84, a nešto kasnije otvorenu trojku ne pogađa Papapetru. Mogao je tada Partizan da povede, ali umesto toga na drugoj strani Metjus pogađa baš preko Papapetrua za 86:84 u korist domaćeg tima.

Tim rezultatom se ušlo u poslednji minut meča, kada je Egzum iznudio peti prekršaj Jusufe Fala, a onda sa linije penala izjednačio na 86:86.

Na drugoj strani Ledej je faulirao De Koloa na 41 sekundu do kraja, a najbolji igrač Asvela pogađa jedno slobodno bacanje za 87:86. Džejms Naneli je preuzeo odgovornost u sledećem napadu Partizana, kada je na 22 sekunde do kraja iznudio prekršaj, ali pogodio samo jedno bacanje - 87:87.

Na devet sekundi pre kraja Papapetru pravi faul nad De Koloom i time razbesneo trenera Obradovića koji očigledno nije to tražio od svog igrača.

De Kolo ovoga puta je pogodio oba penala za 89:87 i stigao do 32 postignuta poena u ovoj utakmici. Na kraju Naneli gubi loptu u poslednjem napadu Partizana, pa je ovoga puta on preuzeo ulogu tragičara.

U Partizanu Dante Egzum 26 poena, Lesor 15, uz osam skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke