Nema leka za Netse, dotukli Boston! Šampion na ivici!

Autor: Boris Jovanović
sreda 02.06.2021.
08:24
Izvor: Sportske.net

Bruklin prejak za Kelte, Sansi rasturili Lejkerse...

AP Photo/Adam Hunger
AP Photo/Adam Hunger

Povezane vesti

Ne može bez Entonija Dejvisa. Sansi su pregazili šampiona, peti meč u Arizoni je rešen davno pre kraja meča, bilo je +30 za Feniks na poluvremenu, toliko je bilo na kraju. Lebron je priznao da ih je rival isprašio, uništili su ih odbranom, zadržali na 10 poena u drugoj četvrtini. U tom periodu je šampion šutirao mizernih 2 od 17, i praktično izgubio meč. Buker je do poluvremena ubacio 22 poena, do kraja 30, ali nije bilo ni potrebe, domaćin je mogao da odmori ključne igrače što može biti ključ u meču broj 6. Lebron je dao šest trojki, završio sa 24 poena i 7 asistencija, ali je bio jedini starter koji je bio dvocifren. Koldvel-Poup se povredio nakon 15 minuta. Lejkersi su šutirali 35% najgore u sezoni. Jedina loša vest za Sanse je povreda Krisa Pola.

Kraj za Seltikse, Netsi su priveli posao kraju, ponovo je Boston bio bez trojice starters, odolevali su do polovine poslednje četvrtine, ali onda su Durant, Irving i Harden pogodili tri trojke i rešili meč, protiv toga se jednostavno ne može.

Trio superstarova Netsa je kombinovao 83 poena i ide na polufinale sa Milvokijem, serija počinje već u subotu. Harden je napravio tripl-dabl, 34 poena, po 10 skokova i asistencija. Irving je dodao 25 poena, Durant 24. Za tili čas je razlika narasla na +22 kada su počeli da sipaju sa svih pozicija, zaista deluju zastrašujuće, kao i procenti šuta. Ovakav Bruklin će teško ko pobediti.

Denver je slavio u petom meču, preživeo Lilarda i u Oregon nosi prednost od 3:2.

Bruklin - Boston 123:109 (4:1)
Denver - Portland 147:140 (3:2)
Feniks - LA Lejkers 115:85 (3:2)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke