Nema nepobedivih u AdmiralBet ABA ligi, Zvezda trojkama slomila "žilavu" Budućnost!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 05.11.2023.
20:57
Izvor: Sportske.net

Sjajan šut za tri poena domaćina za novi trijumf.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost sa 95:86 u derbi meču šestog kola AdmiralBet ABA lige odigranom u beogradskoj "Štark areni".

Tako više nema neporaženih timova u novoj sezoni AdmiralBet ABA lige, te su Crvena zvezda, Partizan i Budućnost na vrhu sa identičnim skorom 5-1.

Zvezda je do pobede stigle najviše zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena (13/26), a najefikasniji u redovima "crveno-belih" bio je Majk Tobi sa 23 poena, Nemanja Nedović je dodao 16, a Šabaz Nejpir 14 poena (bez promašaja).

Najbolji kod Podgoričana bili su Amerikanci Marvin Džons i Mekinli Rajt sa po 17 poena.

Gosti su bolje započeli utakmicu u „Štark areni“. Na startu derbija briljirao je Džekori Vilijams koji je sa tri asistencije razigrao Budućnost koja je došla do prve osetnije prednosti od 13:6.

Morao je da reaguje trener domaćih Janis Sferopulos i u igru uvede tek oporavljenog Nedovića koji je prekinuo seriju gostiju poenima sa linije slobodnih bacanja. Ubrzo je Zvezda ulaskom Teodosića i Tobija došla do napadačke produktivnosti, a posle koša slovenačkog reprezentativca domaći su izjednačili na 16:16.

Tobi je bio maestralan u prvom poluvremenu. Ubacio je reprezentativac Slovenije 17 poena za 20 minuta, a njegovih sedam vezanih poena doneli su domaćinu prednost od 21:18 posle prve deonice.

Furiozno je Zvezda započela drugu četvrtinu. U igri su bili Teodosić i Jago koji su maksimalno ubrzali tempo, pogodili po trojku, a domaćin vodio sa 29:20.

U nastavku druge deonice videli smo trojkaški obračun Tobija i Mekgija, a Zvezda na odmor otišla sa 11 poena viška (53:42).

Na startu drugog poluvremena imao je svoju odličnu sekvencu Nejpir koji je prvo pogodio tri slobodna bacanja, a onda i trojku za maksimalnih „+17“ svog tima (61:44).

Ipak, nije se predala Budućnost. Usledila je serija gostiju od 8:0 koju je kreirao odlični Vilijams, dok je na drugoj strani Zvezda vezala tri izgubljene lopte, a Sferopulos morao da zatraži tajm-aut.

Zvezda sredinom treće četvrtine nikako nije mogla do poena, ni kada je Tobi ostao potpuno sam na ziceru, usledio je faul centra doamćih nad Makunduom koji je sa linije „penala“ nastavio niz poena gostiju. Tek je Nejpir pogotkom sa poludistance prekinuo seriju Podgoričana od 10:0, a Zvezda povela sa 63:54.

Razigrao se i Pol u finišu treće deonice, pogodio trojku iz driblinga i smanjio na 65:61, a Sferopulos zatražio novi minut odmora kako bi „probudio“ svoju ekipu, koja je dozvolila da se rival ekspresno vrati posle 17 poena prednosti.

Vrlo važnu trojku za domaće pogodio je Teodosić u poslednjem napadu treće četvrtine kojom je Zvezda u poslednju četvrtinu ušla sa „+6“ (69:63).

Dobro su „crveno-beli“ započeli finalnu četvrtinu, Tobi položio za svoj 21 poen na utakmici, a onda Nedović trojkom iz uglav vratio dvocifrenu prednost domaćinu (75:63).

„Žilava“ je Budućnost večeras bila u „Štark areni“ i odbijala da se preda. Gosti su ponovo napravili seriju, ovoga put ao d 6:0 i prepolovili zaostatak, ali je Teodosić trojkom odbio nalet Mijovićevog tima.

U narednim minutima igralo se koš za koš, a Zvezda održavala stećenu prednost (84:75) pred ulazak u sam finiš utakmice.

Pronalazili su gosti put do koša i ponovo stigli na samo četiri poena minusa (86:82) na dva minuta do kraja utakmice.

Verovatno odlučujući koš na utakmici postigao je Nedović. Povratnik u Zvezdin tim pogodio je trojku za 91:84 i praktično rešio pitanje pobednika. Do kraja utakmice nije bilo povratka za Podgoričane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke