"Nema ništa lepše nego da svi srpski timovi igraju zajedno"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 30.09.2024.
20:45
Izvor: Sportske.net

Vojvodina ove godine igra ABA 2 ligu i KLS.

KLS
KLS

Povezane vesti

Trener košarkaša Vojvodine Miloš Isakov Kovačević osvrnuo se na trenutno aktuelnu temu, formiranje profesionalne košarkaške lige u Srbiji. 

"Iz mog ličnog ugla, ne postoji ništa lepšte nego kada svi srpski timovi od prvog dana igraju u zajedničkom takmičenju. Mislim da je to izuzetno važno za afirmaciju, kako trenersku tako i igračku, ali i samu popularizaciju i razvoj košarke u našoj zemlji. Nadam se da ćemo svi mi iz košarkaškog sveta u Srbiji, zajedničkim stavom i zalaganjem doći do zajedničkog rešenja koje bi bilo isključivo u interesu i za dobrobit srpske košarke. Sa druge strane, mi smo učesnici i ABA 2 lige i dokle god je ovakva situacija, Vojvodina će na oba fronta pucati na najviše moguće domete", poručio je trener Vojvodine.

Novosađani u novu KLS sezonu kreću sa nešto izmenjenim timom.

"Ako smo prošle godine u izuzetno jakoj konkurenciji uspeli da dođemo do titule prvaka KLS, to je nešto ka čemu ćemo težiti i ove godine. Svi znamo da je uvek teže odbraniti osvojeno, nego i osvojiti prvi put, ali mi od našeg cilja nećemo odustati. Nema sumnje da nas čeka veliki izazov u domaćoj ligi, koja će ove godine biti izuzetno jaka i ujednačena, sa određenim brojem timova koji su napravili respektabilne rostere, kako bi se uključili u borbu za sam vrh tabele", rekao je Isakov Kovačević. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke