Nema rasprave, zbog čega je Jokić već sada odbranio MVP titulu?

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 17.03.2022.
09:44
Izvor: Sportske.net

AP Photo/Evan Vucc
AP Photo/Evan Vucc

Povezane vesti

Nikola Jokić je vladajući MVP, čini se da neće biti nikakve dileme ni ove godine. Noćas je uz to što je probio kotu od 10 000 poena, Srbin postao drugi čovek iza Birda koji je stigao do 10 000 poena, 5000 skokova i 3000 asistencija. 

Ali, pazite ovo, Bird je uspeo u 515 utakmica, jednu manje od Jokića, ali je igrao oko 4000 minuta više, pa se zaista postavlja pitanje ko je brži.

Koliko je Jokić nadmoćan ove sezone neka posvedoči činjenica da njegova ekipa ima isti skor kao Filadelfija, pobedu manje od Milvokija. Janis u Baksima ima Midltona i Holideja, Embid sada Hardena, dok je naš košarkaš bez pomoći, povređeni su i Marej i Porter Džunior, iako oni ne mogu da se mere sa pomenutim saigračima Adetokumba i Embida.

Zbog toga je bespredmetno, čak i ako gledamo brojke gde Jokić takođe dominira praviti "hajp" oko izbora za MVP, u bukvalno svim kategorija, kada uvedemo korisnost boravka na terenu, Nikola je ispred rivala.

Postoji još jedna statistika, koša koji rešava utakmicu u poslednjih 10 sekundi, DeMar DeRozan je to uradio sedam puta, Jokić i Dinvidi po šest, tu Embida i Janisa nema ni u tragovima.

Denver igra sa skromnim timom i strašnim Jokićem dobru košarku, imaju mnogo navijača i van Kolorada što je nezamislivo. Recimo noćas u prestonici bilo je dosta Jokićević dresova u publici, što govori o tome da je on priznat i od navijača kao najbolji igrač na planeti u ovom trenutku. Naravno da nije veća zvezda od recimo Lebrona, ali dodajmo i to da je Denver košarkaška provincija, koju je on učinio bitnom, kao Durant svojevremeno Oklahomu.

Kad smo kod Duranta on je jedini čovek koji je u prvom poluvremenu ove sezone ubacio 17+ poena, imao 9+ skokova i 5+ asistencija. Jedini uz Jokića. Razlika je što je KD to uradio jednom, Srbin četiri puta.

Dilema zapravo ne postoji, do kraja je ostalo malo utakmica da se bilo šta promeni, Nikola Jokić je ispred rivala i to ne malo. Ako ne bude odbranio MVP titulu, to je samo košarkaška politika, ništa drugo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke