Nemanja Nedović - Košarkaš od milion dolara!

Autor: Lazar Nikolić
petak 09.12.2022.
09:30
Izvor: Sportske.net

"Zvezdino dete sa druge planete"

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Imao je Nemanja Nedović 0/6 za tri poena do poslednjeg napada u prvom, istorijskom večitom derbiju, od toga posle nekih šuteva sa distance lopta nije pogodila ni obruč, ali mu to nije smetalo da ostane hladan kao špricer i pogodi sedmu trojku, onu najvažniju za pobedu Zvezde pred prepunom "Arenom" Partizanovih navijača.

Reakcija Nedovića nakon koša karijere, kako je izjavio po završetku utakmice gotovo da nije ni postojala, kao da je to bio još jedan dan u kancelariji za vrhunskog profesionalca.

Vratio se sada već iskusni 31-godišnjak ovog leta u Crvenu zvezdu, klub u kojem je ponikao i nastupao pre više od decenije, potpisao ugovor vredan oko 1.000.000 dolara godišnje i dobio ulogu lidera u timu nakon odlaska Nikole Kalinića u Barselonu.

Veliki znak pitanja stajao je iznad Nedovića, pre svega zbog brojnih problema sa povredama tokom čitave karijere, ali Zvezdino rukovodstvo nije imalo dileme da je upravo eksplozivni bek pravi izbor za lidera ovosezonskog tima.

Bivši košarkaš, između ostalih, Golden Stejt Voriorsa zbog obaveza sa reprezentacijom Srbije i još jedne u nizu povrede propustio je kompletne pripreme i početak sezone, ali je odmah po povratku na parket krenuo da pokazuje zbog čega se vratio u klub u kojem je ponikao.

U debiju Duška Ivanovića na Zvezdinoj klupi upravo je Nedović doneo trijumf Zvezdi u neizsvesnoj završnici protiv Asvela, zatim je isti igrač pokazao da su u njegovom džepu "ključevi" u neizsvesnim završnicama i ponovo bio čovek odluke, ovoga puta na gostovanju Albi u Berlinu.

Sve je kulminiralo sinoć u "Areni" kada se još jednom ukazalo Zvezdino dete i u večitom derbiju punom stranaca doneo radost svom timu.

Nedović briljira u Evroligi, trenutno je na 13.2 poena po meču i indeksom 10.9, ali brojke nisu ni toliko važne, jer koševi u završnicama posebno vrede.

Zvezda je izgleda pogodila, milion dolara otišli su u prave ruke - Nemanja Nedović ih zaslužuje.


Zvezdaši na talasu euforije sanjaju i evropsku titulu, AdmiralBet nudi kvotu 60 da će se to i dogoditi naredne godine u Kaunasu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke