Nemanja Nedović u cipelama Miloša Teodosića

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.11.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Odlična uloga.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

U redu, prekoputa je možda bio trenutno najgori tim AdmiralBet ABA lige, ali Nemanja Nedović je i na utakmici koja je u jednom trenutku dostigla revijalni karakter pokazao fokusiranost i ozbiljnost. Liderstvo, zrelost, nešto što mu je često izmicalo prethodnih sezona usled povreda koje su bile vrlo česte. 

Deluje da je kao ličnost, ali i kao košarkaš, porastao u minulom periodu i da isto to što ga je sputavalo može da ga učini samo jačim u nadolazećem.

Poenterski, na sedam mečeva ove sezone u Evroligi prosečno je na brojci od 12.4. Tu je negde na oko četiri, četiri i po asistencije u oba takmičenja, a protiv Mornara je tu drugopomenutu statističku kolonu duplirao čime je postavio lični rekord.

Naime, Nedović je bio nadomak dabl-dabl učinka pošto je pored svojih 11 poena zabeležio i sjajnih devet asistencija. Time je postavio i svoj lični rekord u AdmiralBet ABA ligi koji je do sada iznosio šest dodavanja i na neki način odmenio Miloša Teodosića pokazavši da može da bude sekundarna opcija na plejmejkeru. 

Ponavljamo, Mornar u aktuelnom stanju nije merilo i pokazatelj pravog stanja, ali može biti uvertira za nešto što ćemo viđati od Nemanje Nedovića, pa i Crvene zvezde u nastavku sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke