Nenad Čanak doveo evroligaško pojačanje!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.07.2023.
20:41
Izvor: Sportske.net

Nisu uspeli da uđu u Evroligu, ali zato dovode pojačanja iz Evrolige.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Turk Telekom iz Ankare je, makar u medijskim spekulacijama, bio nedavno u igri za dobijanje specijalne pozivnice za ulazak u Evroligu kao finalista Evrokupa, a s obzirom da je Gran Kanarija kao pobednik Evrokupa odustala od pridruživanja evropskoj košarkaškoj eliti.

Ipak, od toga nije bilo ništa i na kraju je odlučeno da sledeće sezone igra istih 18 evroligaških ekipa kao i u protekloj sezoni, među njima i Partizan i Crvena zvezda.

Ali, to nije sprečilo čelnike Turk Telekoma da ovog leta prave sve jači tim. Njihovo najnovije pojačanje je danas ozvaničeno, a u pitanju je dosadašnji košarkaš španske Baskonije Stiven Enoh.

Ovaj 25-godišnji centar je prethodne dve godine proveo u Baskoniji, gde je prošle sezone ostvario učinak od 5.1 poena i 2.9 skokova na 24 evroligaške utakmice. U španskoj ACB ligi je imao učinak od 7.6 poena i pet skokova na 25 mečeva prošle sezone.

Podsetimo, nedavno je srpski trener Nenad Čanak preuzeo ekipu Turk Telekoma, gde je nasledio Erdema Džana koji se preselio na klupu Efesa. 

Ambiciozni klub iz Ankare je prethodnih dana doveo još nekoliko kvalitetnih pojačanja, poput Tajrona Valasa, Jigitčana Sajbira, Džejmsa Palmera, Troja Selim Šava, Džejlena Adamsa, Markisa Mekdafija, Okbena Ulubaja...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke