Neobična tabela - Partizan poslednji, sa najslabijom odbranom, ali i najefikasniji u Evroligi!

Autor: Darko Mitrović
petak 14.10.2022.
23:59
Izvor: Sportske.net

Večeras su crno-beli bili veoma blizu prve pobede.

EPA-EFE/L. Rico
EPA-EFE/L. Rico

Povezane vesti

Završeno je drugo kolo Evrolige, a naši predstavnici Partizan i Crvena zvezda i dalje su bez pobede.

Zvezda je poraze doživela od Efesa (72:59) i Panatinaikosa (77:75), a Partizan od Albe (100:84) i večeras od Baskonije u Vitoriji (103:96).

Logično, posle takvog učinka crveno i crno-beli se nalaze pri dnu tabele, Crvena zvezda je trenutno na 16. poziciji sa nešto boljom koš-razlikom, a je Partizan poslednji, osamnaesti. Između njih je Bajern na 17. poziciji.

Ono što je posebno zanimljivo, to je da je Partizan posle prva dva kola najefikasnija ekipa u Evroligi! Tim Željka Obradovića je u prve dve utakmice postigao 173 poena, računajući samo regularni tok mečeva, najviše od svih 18 ekipa, a najbliži su mu po efikasnosti Olimpijakos, Alba i Baskonija sa po 170 postignutih poena.

Ali, istovremeno, Partizan je i tim sa ubedljivo najviše primljenih poena, čak 189 u prva dva kola (opet ne računajući produžetak), a najbliži mu je po tome Žalgiris sa 174 primljena poena. 

Što se tiče Crvene zvezde, ona je među najneefikasnijim ekipama sa 134 poena, a slabiji su Virtus sa 132 i Bajern sa 125. Ipak, Zvezdina odbrana je među boljima, primila je samo 149 poena.

U sledećem kolu Partizan će dočekati ekipu italijanskog Armanija, a Crvena zvezda će gostovati Baskoniji.



Screenshot/rezultati.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke