Neobično veče Kevina Pantera, Partizan na 7-0 pred derbi!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.11.2021.
20:53
Izvor: Sportske.net

Crno-beli bez Alena Smailagića savladali i goste iz Železnika.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Partizanova serija nepobedivosti traje i dalje, a sedmi uzastopni trijumf u AdmiralBet ABA ligi crno-beli su ostvarili večeras pred svojim navijačima u ''Pioniru'' protiv FMP-a, rezultatom 74:69.

Tim Željka Obradovića je tako napravio odličnu uvertiru za predstojeći večiti derbi narednog vikenda, a ''Panteri'' su pretrpeli tek drugi poraz od početka sezone.

Sam start utakmice bio je potpuno u znaku ekipe Partizana koja je i večeras imala snažan vetar u leđa sa tribina. Crno-beli su u uvodnim minutima poveli sa 7:0, nešto kasnije i sa 15:5, uz odličnu rolu Alekse Avramovića i Zeka Ledeja u prvoj četvrtini.

U drugi kvartal se ušlo rezultatom 20:13 u korist Partizana koji je nastavio da uvećava razliku u svoju korist, raspucao se i Uroš Trifunović sa dve trojke iz prva dva pokušaja, pa je pred kraj druge deonice na semaforu pisalo 39:23 za domaće. Utisak o igri u prvom poluvremenu Obradovićev tim je pokvario u finišu drugog kvartala kada je gostima dozvolio seriju 7:0, pa je na poluvremen Partizan odneo samo devet poena prednosti - 39:30.

Inače, tokom prvog poluvremena trener Željko Obradović je osetio potrebu i da se obrati delu navijača koji su uvredljivo skandirali na račun gostiju i porodice Čović, pa je njegov autoritet i tu došao do izražaja, s obzirom da su oni potom prestali sa uvredama.

Od početka treće četvrtine, Partizan nije dozvolio rivalu da mu se još više približi, održavali su crno-beli prednost bez većih problema, stigli i do ''plus 16'' - 60:44, ali se gosti nisu predavali, predvođeni večeras veoma raspoloženim Izunduom. Malo po malo, oni su smanjivali tu razliku i sredinom poslednjeg kvartala prišli na 69:62, da bi na ulasku u poslednja dva minuta Radonjić trojkom smanjio na 72:67. Posle lošeg napada Partizana, gosti su imali čist zicer preko Pavićevića, ali on nije pogodio u situaciji kada je FMP mogao da smanji na samo tri poena razlike.

Na kraju, ipak, do izražaja dolazi veći kvalitet ekipe Partizana koja je uspela zaustavi i taj poslednji nalet ''Pantera''.

Zek Ledej je sa 18 poena i šest skokova bio najefikasniji večeras u ekipi Partizana, Avramović je upisao 15, uz četiri asistencije, a goste je predvodio pomenuti Izundu koji je do poslednje četvrtine bio bez promašaja iz igre. Meč je završio sa 20 poena i 9 skokova, a zapaženi su bili i Nevels sa 15 poena i sedam skokova, kao i Džons sa 15 poena i sedam asistencija.

Zanimljivo, Kevin Panter nije imao svoje veče, pa je posle 23 minuta u igri ostao bez postignutih poena. Promašio je četiri trojke i jedan šut za dva poena. Upisao je tri asistencije i jedan skok.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke