Neočekivana EL indeks lista - Partizan ispred Fenerbahčea, Zvezda pala na poslednje mesto?!

Autor: Darko Mitrović
subota 29.10.2022.
13:20
Izvor: Sportske.net

Nesklad između statistike i broja pobeda i poraza.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Posle završenog petog kola, prilika je da pogledamo i šta se sada promenilo kada su u pitanju statistički podaci na zvaničnom sajtu Evrolige i možemo reći da ima iznenađenja.

Primera radi, posle trećeg kola smo pisali na tu temu i tada je Partizan bio na visokom šestom mestu, iako je u prva tri kola doživeo tri poraza, a Zvezda je bila na 14. mestu.

Od tada, Partizan je ostvario dve pobede, Crvena zvezda poraz od Reala, pa sinoć i prvu pobedu nad Bajernom. Epilog - Partizan je sada četvrti na Evroliginoj indeks listi, a Zvezda je posle prve pobede - pala na poslednje mesto?!

Ono što je posebno zanimljivo, to je da je Partizan na ovoj listi sa prosečnim indeksom 95.6 ispred Fenerbahčea koji je jedina neporažena ekipa u Evroligi u prvih pet kola! Fenerbahčeov indeks posle pet kola je 93.6.

Screenshot/euroleague.net

Prvi je Olimpijakos sa 106.4, druga Alba sa 99.6, a treći, što je još jedno iznenađenje, Efes sa 97.0, iako kao i Partizan ima tri poraza posle prva tri kola.

Kada je u pitanju Crvena zvezda, njen prosečni indeks je 69.0 posle prvih pet kola, a ispred nje je na 17. mestu Bajern sa 71.2. Ali, Zvezda je sinoć na terenu pokazala da je bolja od Bajerna, što je u ovom trenutku mnogo važnije.

Kompletnu Evroliginu indeks listu možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke