Neočekivana kritika Pešićevog izbora: ''Ovo je jezivo! Da li se lažemo da smo zemlja košarke?''

Autor: Darko Mitrović
subota 02.10.2021.
21:25
Izvor: republika.rs

Nekadašnji reprezentativac izdvojio mišljenje u odnosu na većinsko u javnosti.

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Odluka čelnika Košarkaškog saveza Srbije da posle rastanka sa Igorom Kokoškovim izaberu Svetislava Pešića za novog selektora izazvala je uglavnom odobravanje, između ostalog i zbog toga što posle Pešićevog odlaska pre nepune dve decenije, naš nacionalni tim više nijednu zlatnu medalju nije uspeo da osvoji.

Ali, ima i onih koje ovakav izbor nije obradovao.

Jedan od njih je Duško Savanović, naš nekadašnji reprezentativac koji je svoje mišljenje na ovu temu izneo u razgovoru za portal ''Republika''.

On smatra da je trebalo angažovati nekog mlađeg trenera koji je u zenitu karijere.

''Pešić je dokazan trener kako na srpskoj i jugoslovenskoj, tako i na evropskoj i svetskoj sceni. On je stari vuk i iz njegovog ugla nalazi se u najboljim godinama, jer više ne mora da juri neku klupsku karijeru. Očekujem da bi mogao da posloži stvari i napravi rezultat.

Sa druge strane, meni je nepojmljivo da mi u 2021. godni dovodimo čoveka od 65 godina na mesto selektora, ja ne znam da li se mi lažemo da smo zemlja košarke?!

Beta/BranislavBožić/Mo

Ne morate da se složite sa mnom, ali ovo je jezivo. Ej, ljudi, mi smo indijanci kao nacija. Mi zovemo čoveka od 65 godina da nam donese rezultat, kako šansu nikome ne damo više od šest meseci ili godinu dana. Došao Kokoškov, oteran, nije zadovoljio. Stvarno ne znam šta mi jurimo'', istakao je Savanović.

Inače, Savanović je tokom karijere sarađivao sa Pešićem, u Valensiji i u Bajernu, a karijeru je završio 2017, posle rastanka sa italijanskim Sasarijem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke