Neočekivani rezultati u Evroligi? Željko: ''Ne znam za koga, mene ništa ne može da iznenadi''

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.10.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Još jedan Obradovićev zanimljiv razgovor sa novinarima.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle kraće izjave odmah po završetku meča sa Bajernom i pobede od 86:78, trener Partizana Željko Obradović se zatim pojavio i na pres konferenciji.

Prvo pitanje za njega bilo je kako objašnjava ''mnogo slabije'' drugo poluvreme?

''Mogu da objasnim da je ekipa igrala izvanredno i prezadovoljan sam kako smo odigrali. Prezadovoljan''.

Uspeo je i da rasporedi minutažu igrača, bolje nego u prethodnim mečevima.

''Naravno da je to veoma bitna stvar, znali smo da za manje od 48 sati igramo protiv tima koji je dobio dva razlike. I nama i njima sledi bitna utakmica, bitno je da smo iskoristili više igrača, jedino je Frenk igrao 27 minuta, svi ostali 22. To uopšte nije loše''.

Ponovo je naglasio da veruje u ove igrače i da će ova ekipa izgledati sve bolje.

''Oni su svesni da je Evroliga takmičenje koje se igra na dve lopte, kontrolisali smo utakmcu u svakom pogledu. Ni u jednom pogledu utakmica nije dolazila u pitanje''.

Ipak, još je prerano da ekipa dostigne maksimalnu formu.

''Ne bi bilo normalno da u ovom momentu izgledamo kao da zajedno igramo dve godine ili tri, već dva meseca smo zajedno. Neke stvari prepoznajemo, neke ne, večeras smo igrali pametno, nešto nam je falilo možda u trenucima, ali se generalno dižemo. Igrači sve više se hvataju kako želimo da igramo, pogotovo kada se utakmica priprema, kada znaš kako treba da se napada i brani''.

Zvezda je usamljena na vrhu tabele, Panatinaikos je poražen u Parizu, ali trener Partizana se ne slaže da ima neočekivanih rezultata.

''Ne znam za koga su neočekivani rezultati, mene ništa ne može da iznenadi, bilo ko može da pobedi bilo koga, mislim da je prerano da se priča, nijedan tim nije u specijalnoj formi. Stignem da pogledam dosta utakmica, mislim da svi traže formu. Da se ekipa uigrava i da iz dana u dan igramo sve bolje''.

Pohvalio je Nakića i Koprivicu, koji polako sve više dolaze do izražaja.

"Imali su i oni minute. Nema dileme, svakom igraču verujem apsolutno. Imali smo četiri igrača van tma, dva momka sa juniorima, Majka i Vašingtona. Na svakog računam. Bilo je momenata koje su odigrali izvanredno, ali ne samo oni, posebno u tim momentima na početku drugog poluvremena, kada smo primali tri poena. ne bih da vas zamaram time zašto smo ih puštali da šutiraju tri poena. Imali smo spram sebe izvanrednu ekipu, nemojte da zaboravite da ih vodi čovek koji je svetski šampion."

Atmosfera na tribinama?

''Prvi put Arena u Evroligi, bila je ona protiv Borca gde je bila puna hala. Oni se ponašaju fenomenalno, imamo izvanrednu atmosferu, i igrači između njih svakako. Ja sam igračima rekao da pokažu želju i borbenost i želju da igraju košarku. Sada ulazimo u seriju utakmica, sada treba da se pokaže to. Igrali smo u Madridu, pa smo odigrali sjajno u Podgorici. Prošle godine je bilo problema kad smo igrali dva puta u 48 časova, sada je drugačije'', dodao je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke