Neodoljivi Partizan - Evroliga se ''zaljubila'' u crno-bele!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.03.2023.
14:48
Izvor: Sportske.net

Igra crno-belih protiv Olimpijakosa i fantastična atmosfera nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Dimitrije Vasiljević/STARSPORT
Dimitrije Vasiljević/STARSPORT

Povezane vesti

Ne samo da je Partizan stigao na sam prag plasmana u plej-of Evrolige, nego crno-beli iz meča u meč deluju sve impresivnije na terenu i oduševljavaju ne samo svoje brojne navijače, već i košarkašku publiku širom Evrope.

Takav utisak je najviše došao do izražaja posle najnovijeg trijumfa u prepunoj ''Štark Areni'', gde je Partizan savladao Olimpijakos sa 90:75, a meč je obeležila i fantastična atmosfera koju su priredili navijači crno-belih, njih 20.003 prema zvaničnim podacima.

A da ni u Evroligi nisu ravnodušni prema Partizanu, potvrdilo se i danas, kada je crno-belima na svom zvaničnom sajtu posvetila udarni tekst pod naslovom ''Partizan pokazao da može da pobedi i najbolje'', a koji u nastavku prenosimo.

''Kako se plej-of ubrzano približava, ubedljiva pobeda Partizana nad vodećim Olimpijakosom iz Pireja u petak uveče od 90:75 pokazala je ne samo da je srpski tim na dobrom putu da se pojavi u postsezoni, već i da će predstavljati veliku pretnju svakom protivniku kada počne plej-of.

Tim trenera Željka Obradovića je zasluženo pobedio nakon što je pružio kompletnu predstavu budnosti, intenzivne odbrane, odličnog kretanja lopte i tempa u napadu, kao i preciznog šutiranja iz svih pozicija.

Procenti šuteva iz igre od 54,3% za dva poena, 41,4% za tri i 88,9% sa linije slobodnih bacanja dovoljno govore o igri, uz ostale statističke podatke – 22 asistencije uz samo 10 izgubljenih lopti, 8 ukradenih lopti što je sve dovelo do 15 izgubljenih lopti protivnika, a timski indeks korisnosti od 104 – dodajte na zaključak da je ovo bio odličan svestrani prikaz. A to dodatno podvlači i podatak da je pet igrača imalo dvocifren učinak, na čelu sa Džejmsom Nanalijem sa 19 poena.

Čak i kada je Partizan posustao početkom treće četvrtine, kada nije uspeo da postigne koš više od 4 minuta i dozvolio Olimpijakosu da napravi seriju 2-12 i vrati se na 4 poena razlike, nije bilo panike. Umesto toga, trojka Dantea Egzuma poslužila je kao katalizator za još jedan nalet koji je izveo utakmicu iz kontrole 'crvenih' mnogo pre poslednjeg zvuka sirene'', navodi se na sajtu Evrolige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke