Neprepoznatljiva Zvezda "izgubila kompas" u Bolonji, Teo i Virtus ubedljivi!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 31.01.2023.
22:53
Izvor: Sportske.net

Ništa nije funkcionisalo.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaši Virtusa savladali su Crvenu zvezdu sa 84:72 (30:14, 18:21, 22:16,14:21)  u utakmici 22. kola Evrolige odigranoj u Bolonji.

Ništa večeras nije polazilo za rukom ekipi Duška Ivanovića, koja je zasigurno odigala najgori meč pod njegovim vođstvom.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Luka Vildoza sa 20 i Dalibor Ilić sa 10 poena. U ekipi Virtusa Tornike Šengleija upisao je 15 poena, a Miloš Teodosić šest uz devet asistencija.

Katastrofalno je Crvena zvezda započela meč u Bolonji. Posle samo dva minuta igre Virtus je vodio sa 6:0, trener crveno-belih Duško Ivanović nezadovoljan početkom zatražio tajm-aut, nakon koga je Teodosić pogodio trojku kojom je kompletirao seriju domaćih.

Nedović je ubacio prve poene za crveno-bele, a prvu dvocifrenu prednost Virtusu doneo je Vims (13:2). 

Taktika trenera Virtusa Serđa Skariola bila je jasna, spuštati loptu u reket sa čime je Zvezda imala veliki problem.

Zvezdini problemi u odbrani preneli su se i na napad. Nedović je bio potpuno van ritma, a izgubljene lopte su se nizale. Sve je to kažnjavao raspoloženi domaćin i poenima Kordinijea, Bakoa i Pajola stigla do ogromnih 27:9.

Pokušavao je Luka Vildoza da uvede svoj tim u pravi ritam, ali nije imao podršku saigrača. U obrani je nastavilo da "duva" na startu druge deonice, te je Virtus stigao do maksimalnih +19 (38:19).

Tek kada se Vildozi priključio raspoloženi Lazarević Zvezdina igra dobila je smisao, a prednost Italijana spuštena na -11 (40:29). Tada su se na parket vratili Šengelija i Žaite, a Virtus na odmor otišao sa prednošću od 48:35.

Trojkom Dobrića crveno-beli su na startu drugog poluvremena došli na -10 (48:38). Usledile su po dve trojke Vimsa i Lazića, a onda je Vildozi sviran nesportski faul nad Žaiteom za koga Ivanovićev tim nije imao rešenje. Nekarakteristično za njega, francuski centar pogodio je oba "penala", zatim Šengelija još jedno za +15 domaćih (662:47).

Zvezdine muke u napadu bile su velike, nije pomoglo ni uvođenje u igru Nikole Ivanovića ni vraćanje Nedovića. Odbrana se nekako dovela u red, ali je napad sredinom treće četvrtine poptuno zakazao, a prednost Virtusa ostala ista.

Do kraja treće deonice Virtus je preko Belinelija i Bako ponovo stigao do maksimalnih +19 (70:51).

Vezali su crveno-beli četiri poena na startu četvrte četvrtine preko Petruševa i Ilića, ali se energija nije popravila, a Virtus je posle pođenih slobodnih bacanja Belinelija vratio +19 (74:55).

Večeras raspoloženi Ilić sprečavao je Virtus da prebaci 20 poena prednosti i bio jedina "svetla tačka" u ekipi Duška Ivanovića u prvoj polovini poslednje deonice, ali su njegovi saigrači delovali poptuno dezorjentisano na parketu i nisu uspeli da iskoristi "prazan" hod domaćih.

Stigla je Ivanovićeva ekipa do -12 (81:69) na nešto više od minuta pre kraja zakucavanjem Petruševa, a Skariolo zatražio tajm-aut kako bi svojim igračima skrenuo pažnju da im je potrebna pobeda sa devet i više poena razlike kako bi imali bolji međusobni skor od večerašnjeg protivnika.

Na kraju Zvezda nije uspela ni da smanji razliku, tako je slavlje Italijana bilo potpuno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke