Neprepoznatljivi Partizan, Lesor se blamirao sa linije penala!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.01.2022.
19:57
Izvor: Sportske.net

Posle sjajnog početka godine, crno-beli odjednom pali u formi.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan ima najviše ambicije ove sezone, ekipa je nedavno pojačana Matijasom Lesorom, uz to su i oporavljeni igrači koji su imali problema sa koronavirusom i povredama, pa je trener Željko Obradović imao kompletan tim za večerašnji duel sa Turk Telekomom u Ankari, u okviru 11. kola Evrokupa. Međutim, ništa od toga nije došlo do izražaja u ovoj utakmici koju je Turk Telekom ubedljivo dobio rezultatom 85:71.

Ovo je treći poraz Partizana u Grupi A Evrokupa, crno-beli sada imaju skor 8-3, a Turk Telekom je prekinuo mini-seriju od dva vezana poraza i stigao je do šeste pobede u 11 odigranih mečeva.

Tim Željka Obradovića, koji je u dvorani dočekan aplauzima objektivne domaće publike, bio je ravnopravan samo tokom prve četvrtine, ali već početkom druge domaći tim stiže do prve osetnije prednosti, 26:18, što je bila najava svega onoga što čeka Partizan u ovom meču.

Do kraja prvog poluvremena, prednost Turk Telekoma je postala i dvocifrena, bilo je 40:27, a u treću četvrtinu domaći su ušli sa 11 poena viška - 43:32.

Turski tim je impresionirao u napadu, gotovo da su bili nepogrešivi u šutu za dva poena, sa oko 77 procenata uspešnosti u najvećem delu meča, a ni šut za tri nije bio mnogo slabiji, kretao se oko 50 posto.

Za to vreme, Partizan nije imao napadački raspoloženog igrača, a energija u odbrani nije bila ništa bolja u odnosu na prethodni duel sa Megom u AdmiralBet ABA ligi. Centar Matijas Lesor je bio jedan od najefikasnijih, ali je očajno izvodio slobodna bacanja, pa i tu leži jedan od razloga velikog zaostatka crno-belih u prvom poluvremenu.

Slika na terenu se nimalo nije promenila ni u nastavku meča. Domaći tim predvođen sjajnim Klemonsom nastavio je sa odličnom igrom u napadu, Partizan i dalje bezidejan, bez pravog lidera na terenu i razlika u korist domaćeg tima je konstantno bila dvocifrena.

Da li je ovome doprineo i dug put do Ankare i problemi zbog nevremena da se stigne na odredište, ili je u pitanju nešto drugo, čućemo od Željka Obradovića, ali ono što je Partizan pokazao u poslednje dve utakmice svakako zabrinjava njegove navijače.

Dalas Mur je sa 15 poena predvodio crno-bele, Panter je upisao 14, baš kao i Lesor koji je slobodna bacanja šutirao 4/16! Ledej je meč završio sa 10 poena, ali njegova forma je u padu u odnosu na prvi deo sezone.

U pobedničkoj ekipio Klemons 20, Džonson i Terel po 15 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke