Nestabilni Panatinaikos se provukao kroz iglene uši u Istanbulu

Autor: Nemanja Janošev
petak 25.10.2024.
21:48
Izvor: Sportske.net

Zasluženo, ali nimalo lako upisan trijumf.

Fenerbahce Beko
Fenerbahce Beko

Povezane vesti

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Fenerbahče rezultatom 76:81 u okviru 5. kola Evrolige.

Svečana atmosfera u "Ulkeru" večeras gde je od strane navijača obeležen Dan republike Turske. Međutim, nisu imali domaći mnogo čemu da se raduju od trenutka kada je podbačena lopta po prvi put jer je Panatinaikos znatno bolje otvorio susret.

Dosta problema imao je Fener tokom prvog poluvremena u organizaciji igre. Vejd Boldvin nije bio od velike pomoći, dok je na drugoj strani Kendrik Nan bio u "modu". 

Čak 14 poena viška je u jednom momentu imala ekipa Ergina Atamana i Fener zaista nije izgledao kao tim koji bi mogao da se vrati, ali onda je lopta postala preteška za evropskog šampiona. Previše grešaka u organizaciji, izgubljeni posedi, dok je Fener bio poprilično agresivan i što je najbitnije za njih - pogađali su. Izuzetna energija, odlične role Tarika Biberovića, Dejvona Hola i Bonzija Kolsona koji su pogađali bitne šuteve, te je usledio preokret na pet minuta pre kraja.

Sedam minuta u poslednjoj deonici Fener je držao Panatinaikos na šest poena, ali to im nije pomoglo da trijumfuju. Gosti su za kratko vreme preko Slukasa, Grenta i Lesora ušli u seriju iz koje tim Šarunasa Jasikevičijusa nije mogao da se vrati.

Kendrik Nan je imao 15 poena, jedan manje Matijas Lesor, ali je ključ bio Slukas sa 13 poena i svojom ulogom u finišu. U Feneru, Tarik Biberović 16.

Tako je Panatianaikos upisao treći trijumf u sezoni, koliko ima i Fener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke