Netsi dugo vodili, nije vredelo - Toronto duplirao prednost!

Autor: Darko Mitrović
sreda 19.08.2020.
22:16
Izvor: Sportske.net

Reptorsi poveli sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa protiv Bruklin Netsa.

Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP
Beta/Kevin C. Cox/Pool Photo via AP

Povezane vesti

Posle ubedljivog trijumfa u prvom meču (134-110), Toronto je i večeras bio bolji od Bruklina.

Sada su Netsi pružili znatno jači otpor, ali nije bilo dovoljno - na kraju 104:99 u korist Reptorsa koji su sada vrlo blizu polufinala Istoka.

Bruklin je, predvođen raspoloženim LeVertom bio za nijansu bolji rival tokom prvog poluvremena i uglavnom je imao blagu prednost, dok je na drugoj strani najopasniji u tim trenuima bio Siakam.

Na poluvreme su Netsi odneli tri poena prednosti (53-50), a tokom trećeg kvartala su je uvećali i na deset razlike (65-55). Ipak, u poslednjem kvartalu Toronto je pokazao zašto ima ulogu favorita u ovoj seriji, Reptorsi su preokrenuli rezultat i do kraja nisu dozvolili Bruklinu da uzvrati.

Doduše, Bruklin je imao 15 sekundi za poslednji napad da eventualno stigne trojkom do izjednačenja, ali na tajm-autu ga nisu dobro organizovali, izgubili su loptu i tu je večerašnja priča završena.

U pobedničkom timu Van Vlit je bop najefikasniji sa 24 poena i 10 asistencija, a isti poenterski učinak imao je i Pauel. Uz njih, zapaženi Lauri sa 21 i Siakam sa 19 poena.

U ekipi Bruklina Templ najefikasniji sa 21 poenom, a pratio ga je bivši igrač Mege Timoti Luvavu-Kabaro sa 17 poena i dva skoka.

Treći meč ove serije igra se za dva dana.
-
baner

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke