Neumorni Dončić napunio koš Brazilcima, uz odličan otpor Bruna Kabokla!

Autor: Darko Mitrović
petak 28.06.2024.
22:12
Izvor: Sportske.net

Igrao je nedavno finale NBA lige, ali evo ga već blista i u reprezentaciji Slovenije.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Kapa dole Luki Dončiću, neverovatno je koliko energije ima ovaj momak koji je prozekle sezone ''na svojim leđima'' nosio Dalas Maverikse do finala plej-ofa NBA lige, a onda se maltene bez odmora priključio reprezentaciji Slovenije uoči kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Već večeras je nastupio u dresu nacionalnog tima protiv Brazila i predvodio Slovence do pobede u Ljubljani rezultatom 86:80.

Dončić je meč završio sa 32 poena (9/11 za dva, 2/8 za tri), po sedam skokova i asistencija za oko 31 minut na terenu. Uz njega je zapažen bio i Ali Nikolić sa 14 poena, dok je novopečeni slovenački reprezentativac Džoš Nibo upisao 10 poena i četiri skoka.

Kod Brazilaca ponovo najbolji Bruno Kaboklo sa 19 poena i 7 skokova, uz stopostotan učinak u šutu iz igre, 5/5 za dva i 1/1 za tri poena, a jedni promašaj imao je sa linije penala (6/7).

Jago dos Santos ponovo nije igrao za Brazilce.

Slovenci će igrati kvalifikacioni turnir u Pireju, prvi rival biće joj Hrvatska 2. jula, a Brazilci će se takmičiti na kvalifikacionom turniru u Rigi, gde će 2. jula startovati protiv Crne Gore.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke