Neverovarni Edvards srušio šampiona, Jokić i Denver u zaostatku!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 05.05.2024.
08:13
Izvor: Sportske.net

Denver gubi u seriji od Minesote.

AP Photo/David Zalubowsk
AP Photo/David Zalubowsk

Povezane vesti

Počelo je polufinale Zapada, aktuelni šampion NBA lige Denver Nagetsi gube od Minesote pošto su noćas poraženi na svom parketu u Koloradu rezultatom 99:106. 

Nije loše išlo po Denver u prvom poluvremenu, ali pre svega zahvaljujući dobroj odbrani i jer su gosti slabo šutirali u ovom delu igre. 

Zbog toga su i bili u zaostatku od četiri poena, ali u nastavku neverovatni procenti šuta Minesote, Jokić nije imao pravu pomoć od strane svojih saigrača, posebno ne od Džamala Mareja koji je potpuno zaustavljen večeras. 

Blistao je Entoni Edvards, postigao je 43 poena, dodao 7 skokova i 3 asistencije, bio neverovatan kada je bilo najpotrebnije svom timu. Praktično nije mogao da promaši sa poludistance. Tauns 20 poena, Rid 16, Konli 14, Gober 6 poena i 13 skokova. 

U Denveru je Jokić previše uzimao odgovornosti noćas, nisu ga igrači rasteretili, imao je na kraju 32 poena, što je skoro trećina poena Denvera. Dodao je 8 skokova i 9 asistencija, Porter je imao 20 poena, Marej 17, a Gordon je zaustavljen na samo 9 poena. 

Nije bilo pomoći ni klupe noćas. 

Procenti šuta Denvera su najveći razlog poraza u ovom meču, naredni je u noći između ponedeljka i utorka od 4 sata ujutru na istom mestu. 

"Igrati protiv najboljeg igrača na svetu je zabavno. Igrati protiv najboljeg tima na svetu, uvek je zabavno. Kao što sam rekao, imaju sjajnog trenera, disciplinovani su, neće pobediti sami sebe...", rekao je Edvards posle meča. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke