Neverovatan rasplet u Pireju - Slovenci i Hrvati ruku pod ruku u polufinale!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 04.07.2024.
18:29
Izvor: Sportske.net

Hrvati prvi, Slovenci drugi.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Pobeda reprezentacije Slovenije u trećem meču grupe A u Pireju, bilo im je dovoljno +10 za plasman u polufinale, +29 za prvo mestu, a na kraju je bilo 104:78. 

Sjajan početak prve deonice za Slovenice, odmah su krenuli po tih 29 poena razlike za prvo mesto u grupi i poveli su sa 14:2, bilo je do kraja deonice i maksimalnih +16 u tom trenutku. 

Iako se činilo da hitaju ka tih +29, Novi Zeland je imao svoju računicu, da ne izgubi dvocifrenom razlikom i odjednom su zaigrali sjajno. 

Ponovo se pojavio taj Šej Ili, čovek koji je igrao ključnu ulogu u pobedi nad Hrvatskom, pa je praktično sam smanjio na -7. 

Fantastično je igrala Slovenija na startu treće deonice, posebno Luka Dončić koji je plenio poenima i asistencijama, pa su "zmajčeki" stigli do maksimalnih +19! Prednost je narasla i do +25, ali se desilo malo opuštanje Slovenaca pa je na kraju treće deonice bilo 77:57. 

Miha Cerkvenik je pogodio trojku, ali na drugoj strani Novozelanđani su ređali trojke, pa je bilo 75:90 i Slovenci su bili bliže ispadanju nego prvom mestu!

Ipak, bilo im je dovoljno 10 poena razlike da bi prošli kao drugoplasirani, i posle poena Gregora Hrovata bilo je jasno da će Slovenci proći dalje. I onda nešto neverovatno, Novi Zeland je totalno stao kada je shvatio da  ne može do polufinala, a Slovenci su dali sve od sebe da stignu do +28 za prvo mesto. 

I Luka Dončić je na +25 stao na liniju za slobodna bacanja, imao je tri, pogodio dva, ali je ostalo 18 sekundi. 

Na drugoj strani Ili pogađa samo jedno, a Hrovat i Dončić ne pogađaju trojke za prvo mesto. 

Na kraju, Slovenija druga, Hrvatska prva, Novi Zeland ispada.  

Šej Ili 28 poena, Leafa 12, ostali daleko ispod, dok je kod Slovenaca najbolji bio Luka Dončić sa 36 poena, Nibo je dodao 20, Hrovat 14. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke