Neverovatna utakmica u Moskvi, Mejo u poslednjoj sekundi sprečio četvrti produžetak!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 07.02.2022.
20:22
Izvor: Sportske.net

Izgledalo je da se ovaj meč nikada neće završiti, a onda se pojavio Mejo.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Ne samo da je derbi VTB lige večeras opravdao očekivanja, nego je doneo i neverovatna uzbuđenja navijačima ova dva kluba.

CSKA je u Moskvi dočekao ekipu Uniksa iz Kazanja, pravi evroligaški dvoboj, a na kraju je posle čak tri produžetka Uniks slavio sa 105:103!

U regularnom toku meča rezultat je bio 77:77. Posle prvog produžetka na semaforu je pisalo 85:85, a posle drugog 92:92. Sekund nas je delio da ovaj meč ode i u četvrti produžetak, ali je Uniks slavio pogotkom Meja sa 105:103.

U većem delu prvog poluvremena nije delovalo da ćemo gledati ovakvu dramu, Uniks je vodio i sa 30:13 početkom druge četvrtine, ali je CSKA do poluvremena prišao na 42:41. U drugom poluvremenu CSKA je češće imao prednost, ali ta razlika nije bila velika, Uniks je stizao i u finišu došao na prag pobede, ali je CSKA sa penala izborio produžetak - 77:77.

Malo poena doneo je drugi produžetak, samo po osam na obe strane, a i početkom trećeg su i jedni i drugi imali sve više problema u napadu.

Džon Braun pogađa za 88:86 na minut i po pre kraja. Uzvratio je Antonov koji je posle prekršaja oba puta bio precizan sa linije penala, ali Džekiri ekspresno vraća prednost Uniksu,

Na ulasku u poslednji minut Lundberg donosi novo izjednačenje Moskovljanima, ali Džon Braun ponovo pogađa van balansa sa leve strane za 92:90 u korist Uniksa na 38 sekundi do kraja.

Domaći reaguju tajm-autom posle koga CSKA dolazi do još jednog izjednačenja, sada preko Heketa za 92:92. Do kraja drugog produžetka, Uniks ne koristi naredni napad, pa se ušlo u treći produžetak.

Gde je stao u drugom, Heket je nastavio u trećem prtodužetku i posle njegove trojke CSKA stiže do već ubedljivih 101:96 i na korak od pobede.

Ali, trener Perasović je zatražio tajm-aut posle kog Uniks pravi seriju 5:0 i dolazi do novog izjednačenja. Na drugoj strani pogađa Lundberg, ali odmah uzvraća Mario Hezonja.

CSKA svoj poslednji napad nije iskoristio, izgledalo je da će ostati 103:103, ali Mejo u poslednjoj sekundi postiže svoje prve poene iz igre u ovom meču, poene koji su konačno rešili pitanje pobednika - 105:103 za Uniks!


Hezonja je sa 31 poenom i 10 skokova bio najefikasniji u Uniksu, aHeket sa 33 u CSKA. Naš Nikola Milutinov je meč završio sa četiri poena, 12 skokova i dve asistencije.

Uniks je sada na vrhu tabele sa skorom 11-2, a CSKA je četvrti sa devet pobeda i četiri poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke