Neverovatno! Tofaš treći put uzastopno izgubio sa poenom razlike, Tenerife ide na F4!

Autor: Darko Mitrović
utorak 12.04.2022.
21:24
Izvor: Sportske.net

A pre toga su jednu utakmicu dobili sa poenom razlike.

championsleague.basketball
championsleague.basketball

Povezane vesti

Gde je Tofaš, tu je drama!

Tako je u poslednjih desetak dana, tokom kojih je turski klub odigrao četiri utakmice i sve su završene sa poenom razlike!

Prvu su u turskoj Superligi dobili protiv Bešiktaša sa 81:80, potom su u prvom meču četvrtfinala FIBA lige šampiona izgubili od Tenerifa u gostima sa 78:77, a proteklog vikenda su izgubili sa 79:78 od Pinar Karšijake, opet u šampionatu Turske.

Večeras su taj niz nastavili, ali su završili učešće u FIBA Ligi šampiona. Naime, u revanš meču četvrtfinala ovog takmičenja, Tenerife je kao gost slavilo sa 74:73 i španski predstavnik je prvi tim koji se ove sezone plasirao na fajnal-for FIBA Lige šampiona koji će biti odigrao u Bilbau od 6. do 8. maja.


S obzirom da je pred kraj treće četvrtine Tenerife imalo prednost od 61:44, izgledalo je da večeras neće biti neizvesnosti, ali se Tofaš nije predavao i čak je trojkom Arslana uspeo da povede u samom finišu sa 73:72. Ali, na sekund pre kraja, Marselinjo Uertas donosi pobedu gostima, vrednu plasmana na F4.

Marselinjo je sa 15 poena i sedam asistencija bio i najefikasniji u ekipi Tenerifa, a Simons sa 17 i Arslan sa 14 poena predvodili su ekipu Tofaša.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke