Nezadrživi "Orlići" pobedili i domaćina!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.07.2015.
23:03
Izvor: Sportske.net

Srbija je imala i deset poena prednosti u jednom trenutku protiv Italijana, ali je ušla u neizvesnu završnicu nakon koje je slavila novi trijumf.

fiba
fiba

Povezane vesti

Dečaci koji predstavljaju Italiju i Srbiju na EP za mlade koje se održava ove godine u Italiji odigrali su jednu veoma borbenu utakmicu, sa dosta jakim odbranama, a na kraju je kao pobednik izašla reprezentacija Srbije koja je slavila rezultatom 67:61 (11:13, 22:19, 19:10 i 15:19).

Prvu četvrtinu naši reprezentativci su krenuli dosta bolje, ali su Italijani onda stegli odbranu i do isteka desetog minuta uspeli su da preokrenu rezultat. On je bio na strani domaćina, iznenadiće vas da je postignuto samo 24 poena u ovom delu igre. Na kraju je bilo 13:11 za Italijane.

Drugi deo igre pripao je nama, ali najviše zahvaljujući sjajnoj završnici. Na poluvremenu smo zahvaljujući odličnim igrama Tejića i Rebića uspeli da vodimo sa jednim poenom razlike.

U trećoj četvrtini odigrali smo sjajno, primili smo samo 10 poena, ušli smo u četvrtu četvrtinu sa čak deset poena prednosti.

Ipak, ta prednost se topila veoma brzo, na 6 minuta do kraja Italija je prešla u vođstvo od 55:54, a do kraja smo gledali veoma uzbudljivu završnicu.

Prešli su naši u vođstvo od 60:59 poenima Gudurića, da bi isti igrač sa dva pogođena bacanja doveo našu reprezentaciju u vođstvo od 3 poena prednosti.

Ključni detalj je možda i pogodak Marka Tejića na 26 sekundi do kraja pri rezultatu od 62:61. Marko je uzeo loptu, sam sebi izborio poziciju za šut i pogotkom o tablu je uspeo da donese Srbiji tri poena prednosti. Nakon toga Italijani brzo gube loptu, Jaramaz postiže poene sa slobodnih bacanja za plus 5, pa je bilo veoma izvesno da su Srbi ponovo uzeli dva boda.

Davidovac je do kraja ponovo ukrao loptu i rešio pitanje pobednika na ovom meču.

U grupi E Srbija je jedina neporažena ekipa, sada imamo skor od 3-0, a iza nas su Belgija i Francuska sa po 2-1. Prve četiri reprezentacije iz ove grupe igraju u četvrtfinalu.


Najefikasniji kod Srba bili su Jaramaz sa 15, Tejić i Rebić su postigli po 12, dok je Gudurić postigao 10 poena i imao je 7 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor ijopet
Monday, 13.07.2015
23:49

Rebic mora sledece sezone da igra vise ili treba pustiti decka negde da ne propadne. On je zreo za ozbiljnu kosarku. Sto se tice Tejica na njega se racuna ozbiljno.

avatar
cika anonimni
Monday, 13.07.2015
23:15

Teror se nastavlja...