Nezadrživi Sabonis zasenio Jokića! Težak poraz Denvera, Bogdan i Darko mnogo bolje prošli!

Autor: Darko Mitrović
subota 10.02.2024.
08:17
Izvor: Sportske.net

Nagetsi jednostavno nisu imali nikakve šanse u ovom meču.

Beta/AP Photo/Jed Jacobsohn
Beta/AP Photo/Jed Jacobsohn

Povezane vesti

I noćas smo mogli da uživamo u NBA utakmicama, a najviše su nas zanimale one u kojima su nastupili srpski reprezentativci.

Očekivalo se da jedan od najzanimljivijih bude duel Sakramento Kingsa i aktuelnog šampiona Denver Nagetsa, ali izuzev prve četvrtine, ovaj meč se pretvorio u apsolutnu dominaciju Kingsa koji su na kraju slavili sa 135:106!

Iako je Monk bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 23 poena, Domantas Sabonis je bukvalno radio sve na terenu, što pokazuju i njegove brojke u tripl-dablu - 17 poena, 17 skokova i 10 asistencija!

Ništa tu nije mogao ni naš Nikola Jokić koji je meč završio sa 23 poena, 8 skokova i 7 asistencija, ali više od ovog debakla Denvera brine to što je Jokić pre kraja meča morao u svlačionicu, žaleći se na povredu. doduše, nedugo zatrim se vratio na teren, pa verovatno nije u pitanju ozbiljniji problem.

Za razliku od Jokića, Bogdan Bogdanović ima razloga za zadovoljstvo, jer je njegova Atlanta noćas kao gost savladala Filadelfiju rezultatom 127:121.

Briljirao je Tre Jang sa 37 poena i 12 asistencija, a naš Bogdan Bogdanović je meč završio sa 13 poena i po tri skoka i asistencije. Odlični su bili i Okongvu sa 21 poenom i 8 skokova i Bej sa 18 poena i 11 skokova. Sikserse je predvodio Oubre sa 28 poena i 12 skokova, Heris je upisao 21, Hild i Pejn po 20, a Rid 12 poena i 13 skokova. 

Atlanta je u prvom poluvremenu obavila najveći deo posla kada je stakla dvadesetak poena prednosti, domaći su u poslednjoj četvrtini uspeli da značajno smanje razliku, ali ne i da dođu do trijumfa.

Uspešnu noć je imao i srpski trener na klupi Toronto Reptorsa, Darko Rajaković. Njegov tim je na svom terenu savladao Hjuston Rokitse sa 107:104, s tim da je u poslednu četvrtinu ušao sa znatno većom prednošću, koju gosti ipak nisu uspeli da anuliraju.

Ovo je druga vezana pobeda Rajakovićevog tima posle serije poraza, ukupno 19. trijumf u sezoni. Najzaslužniji za ovakav epilog bili su Kviklli sa 25, Beret sa 21 i Peltl sa 16 poena i 13 skokova, a kod gostiju najbolji Bruks sa 20 poena.

Od ostalih mečeva, izdvaja se pobeda Lejkersa na svom terenu nad Nju Orleansom rezultatom 139:122. Fantastičnu drugu četvrtinu odigrali su Lejkersi, u tom periodu su ubacili čak 51 poen, stekli značajnu prednost i u nastavku su je bez većih problema sačuvali.

Rasel je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 30 poena, a Lebron Džejms je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 21 poena i 14 asistencija.

Kod gostiju 30 poena Zajona Vilijamsona, Ingram ga je pratio sa 22.

Milvoki Baksi su pred svojim navijačima deklasirali Šarlot Hornetse sa 120:84. Za goste nije nastupio naš Vasa Micić, koji je trejdovan iz Oklahome. Lilard je sa 26 poena predvodio Bakse, a Janis Adetokumbo ga je pratio sa 15 poena i 15 skokova, uz 21 poen Bizlija i 18 Portisa. U Šarlotu nešto bolji od ostalih Ričards sa 16 poena i 11 asistencija.

Uspešni na svom terenu bili su i Boston Seltiksi, koji su sa 133:129 savladali Vašington Vizardse. Briljirali su Tejtum sa 35 poena 10 skokova i 8 asistencija i Porzingis sa 34 poena i 11 skokova, a kod gostiju je Deni Avdija bio najbolji sa 24 poena i 11 skokova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke