Nezapamćena blamaža - Virtus sa Teodosićem zaleđen na ''minus 46'' u Pireju!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.12.2022.
21:49
Izvor: Sportske.net

Veoma težak poraz ekipe iz Bolonje.

EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Povezane vesti

Ako je današnji poraz Žalgirisa od Efresa  (86:60) na svom terenu bio debakl, šta tek reći za ono što je italijanski Virtus iz Bolonje doživeo večeras u Pireju.

Olimpijakos jeste bio favorit u ovom meču, trijumf crveno-belih iz Pireja je bio očekivan, ali ne na ovakav način i ne ovako velikom razlikom.

Već na poluvremenu je bilo sve jasno kada je domaći tim vodio sa 26 poena prednosti - 61:35, ali se i tada očekivalo da će Olimpijakos malo popustiti gas i nastavku meča. Međutim, grčki velikan je večeras bio surov prema gostima iz Italije, nastavio je da ih rezultatski ponižava do kraja meča, sve do konačnih 117:71, što je najubedljivija pobeda neke ekipe od početka sezone u Evroligi, a Olimpijakos je postavio svoj novi rekord po broju postignutih poena na jednoj evroligaškoj utakmici.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Vezenkov sa 19 poena, a pratili su ga Fal i Piters sa po 15. U Virtusu je teško izdvojiti bilo koga, ali najefikasniji je bio Miki sa 12 poena. Naš Miloš Teodosić se utopio u sivilo svog tima sa tri poena i pet asistencija na ovom meču.

Olimpijakos sada ima skor 8-4, dok je Virtus pretrpeo ukupno osmi poraz u 12 odigranih kola Evrolige.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke