Nezapamćeni gest Španaca, još jedan dokaz Partizanove veličine!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.04.2022.
22:14
Izvor: Sportske.net

Prijatelji za ceo život.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ove godine Partizan će obeležiti tri decenije od osvajanja titule evropskog prvaka u Istanbulu, gde je trojkom Saše Đorđevića 16. aprila 1992. godine savladao Huventud u dramatičnom finalu sa 71:70.

Ali, ovu godišnjicu ne obeležavaju samo u Partizanu, nego i u španskoj Fuenlabradi.

Iako je toliko vremena prošlo od tada, španski klub takođe održava uspomenu na Partizanov istorijski uspeh, jer je te sezone Partizan kao domaćin igrao upravo u Fuenlabradi, zbog sankcija koje su bile izrečene našoj zemlji.

Crno-beli su tada bili sjajno prihvaćeni od tamošnje publike, imali su veliku podršku čak i kada su u grupi igrali protiv španskog Huventuda u Fuenlabradi.

Na taj način je i Fuenlabrada dala doprinos da Partizan stigne na fajnal-for, a večeras je ovaj španski klub našao originalan način da podseti javnost na veliko prijateljstvo koje se te 1992. rodilo između ova dva kluba.

Naime, u utakmici 28. kola španske Endesa lige protiv Obradoira, košarkaši Fuenlabrade su izašli na teren u crno-belim dresovima kao omaž Partizanovoj tituli iz 1992. godine, a na šortsevima je ispisano ''Partizan iz Fuelnabrade 1992-2022''. Takođe, španski klub je simbolično, u čast Partizana povukao dres sa brojem 92.

Zaista, sjajan gest Fuenlabrade koja je, da simbolika bude veća, večerašnji meč dobila baš kao i Partizan u finalu u Istanbulu, sa poenom razlike - bilo je 93:92.

Nigerijac Emegano je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 22 poena, a bivši centar Crvene zvezde Dušan Ristić je upisao 14 poena. Bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević je trijumfu doprineo sa 12 poena, a bivši košarkaš Mege Jovan Novak je upisao pet poena.

Podsetimo, Partizan u nedelju u 12 časova gostuje Megi u 26. kolu AdmiralBet ABA lige, a AdmiralBet je ponudio odlične kvote, na primer za igru poluvreme-kraj.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke