Nezvanično - Zvezda ostaje bez DESTORICE, naciljana TRI ogromna imena!?

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 22.06.2023.
23:55
Izvor: Sportske.net

Videćemo da li će tako i biti...

© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde posle višegodišnje dominacije u AdmiralBet ABA ligi više nisu najbolji u regionu.

Crven-bele je na prestolu nasledio "večiti" rival Partizan koji je slavio u "majstorici" odigranoj u "Beogradskoj areni".

Nakon izgubljene titule Zvezdu prema nezvaničnim informacijama očekuje velika rekonstrukcija tima koji je ove sezone osvojio trofeje u Kupu Radivoja Koraća i AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije, dok je Evroligu završio na desetoj poziciji.

Već je potvrđeno da će argentinski plejmejker Luka Vildoza karijeru nastaviti u grčkom Panatinaikosu.

Večeras se pojavila infromacija da mladog krilnog centra Filipa Petruševaočekuje selidba u NBA ligu, te da će pravo na njega iskoristi Filadelfija Seventiksiksersi, a od ranije se spominje odlazak Ognjena Dobrića u redove Virtusa iz Bolonje.

Nije to sve što se tiče odlazaka iz Zvezde. Iskusni plejmejker Stefan Marković odlučio je da završi karijeru.

Put Madrida trebalo bi da se uputi Fakundo Kampaco, koji je već ranije prema pisanju španskih medija dogovorio sve detalje povratka sa Real Madridom.

Prema nezvaničnim informacijama Zvezda će se rastati sa dvojicom centara koji su imali malu minutažu ove sezone Ognjenom Kuzmićem i Miroslavom Raduljicom, a na izlaznim vratima je i crnogorski organizator igre Nikola Ivanović koga je njegov prezimenjak na klupi Crvene zvezde Duško izostavio iz protokola za poslednje tri utakmice finalne serije AdmiralBet ABA lige.

Crveno-bele bi na kraju sezone trebalo da napuste i krilni centar iz Gane Ben Bentil, te dvojica Amerikanaca, centar Hasan Martin i Džon Holand.

Dakle, ako se ove informacije ispostave kao tačne trener Duško Ivanović koji će izvesno ostati šef struke crveno-belih gradiće novi tim za narednu sezonu sa starosedeocima i dvojicom kapitena Brankom Lazićem i Lukom Mitrovićem, tu će biti i jedan od lidera ove sezone Nemanja Nedović, kao i Stefan Lazarević koji je imao solidnu minutažu. Njima četvorici biće priključen i supertalentovani plejmejker Nikola Topić.

Prema svim najavama Zvezda će i naredne sezone igrati Evroligu, a konačna odluka biće doneta 29. juna, od toga verovatno zavisi i sklapanje rostera crveno-belih, a kao velike želje kluba sa Malog Kalemegdana pominju se trojica vanserijskih košarkaša Miloš Teodosić, Nikola Mirotić i Nikola Kalinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke