Ni Čačanin ne može protiv "Kelta", Vasa i Jović polovično...

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.01.2024.
07:57
Izvor: Sportske.net

Toronto jednostavno ne ume sa Bostonom, naši na parketu...

Mark J. Terrill
Mark J. Terrill

Povezane vesti

Dan Martina Lutera Kinga je nastavljen tokom večeri u SAD, drugi set utakmica je igran u noći između ponedeljka i utorka.

Voriorsi su nastavili sa lošim partijama, poraženi su u Tenesiju iako se Drajmond Grin vratio nakon suspenzije. Iako su Grizliji imali velikih problema, čak sedam igrača je bilo van stroja zbog povreda, pobeda je ostala u Memfisu. Vins Vilijams Džunior je ubacio 24 poena, Dži-Dži Džekson, momak sa Južne Karoline dodao 23 poena, rekord kratke NBA karijere. Na drugoj strani Kari 26 poena, izdala ih je odbrana, napravili su i 19 grešaka. Takođe, Memfis je izveo 40 bacanja, gosti samo deset. najveća razlika u NBA ove sezone!

Klivlend je odbranio Ohajo protiv Čikaga, Donovan Mičel je ubacio 34 poena, Kavsi su pokušali rekordnih 57 trojki, ubacili 20. Vučević je uz 17 poena imao i 10 skokova. 

Boston je specijalista za Toronto, tu Darko Rajaković nije mogao da promeni ništa. Naime, Seltiksi su dobili osmi uzastopni meč protiv Kanađana, ponovili prošlogodišnju "metlu". Tejtum je ubacio 19 poena i imao 14 skokova, Holidej dodao 22, najviše od dolaska u Seltikse, odličan je bio kada se odlučivalo, Gosti inače oslabljeni bez Brauna. Reptorsi imaju užasan skor u svojoj diviziji, ove sezone nisu pobedili nikoga od ekipa sa Atlantika, 0-10.

Majami je preživeo produžetke, vratio se Batler posle sedam mečeva pauze. Džimi nije "zarđao", 31 poen, uključujući i par bacanja u finišu koji su prelomili meč protiv Bruklina. Tajler Hiro je dodao 29 koševa, imao 11 skokova, Adebajo uhvatio 20 lopti, pa ni činjenica da su odigrali najgore poluvreme u sezoni, ubacili tek 31 poen u prve dve četvrtine nije ih sprečila da dobiju. Jović u petorci odigrao je dvadesetak minuta, pet poena, tri skoka, par asistencija. Sledeća stanica za Hit je Kanada.

Juta je u velikoj formi, rasturili su noćas i Indijanu. Šesta pobeda u nizu, u režiji Markanena, Finace je uz 32 poena, imao i 10 skokova. Kolin Sekston je u partiji sezone brojao do 30, Džez je vodio od početka do kraja, a šutirali su blizu 56%.

Lejkersi su ohladili Oklahomu na Pacifiku. Entoni Dejvis je ubacio 27, Lebron 24 poena, Džildžes Aleksander na drugoj strani 24 poena, slab u nastavku. Ima problem sa kolenom, u Holgrenu i Gidiju noćas nije imao očekivanu pomoć. Tanderu ne leže Lejkersi izgubili su samo četiri meča od poslednjih 16, ali dva baš od ovog rivala. Micićevih 15 minuta, dve trojke iz dva pokušaja, imao je po skok i asistenciju.

U matine mečevima, Bogdanović loš u pobedi Atlante nad slabim Sparsima, Dalas je bez Dončića savladao Pelikanse, Filadelfija opravdala ulogu favorita protiv poletnog Hjustona. Detroit je u saradu očajnika tukao Vašington, a Orlando pokazao da ima odličan tim, pobedom nad Niksima u MSG.

Rezultati:

Memfis - Golden Stejt 116:107
Klivlend - Čikago 107:91
Bruklin - Majami 95:96
Toronto - Boston 96:105
Juta - Indijana 132:105
LA Lejkers - Oklahoma 112105
Filadelfija - Hjuston 124:115
Dalas - Nju Orleans 125:120
Njujork - Orlando 94:98
Vašington - Detroit 117:129
Atlanta - San Antonio 109:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke