Ni čudesni Bogdanović ne pomaže, Hrvati bez Olimpijskih igara!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 03.07.2021.
17:55
Izvor: Sportske.net

Nemci zasluženo u finalu.

FIBA
FIBA

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana na Olimpijske igre pošto je u polufinalu kvalifikacionog turnira poražena u Splitu od Nemačke rezultatom 86:76 uz sjajnu partiju Bojana Bogdanovića.

Sjajni košarkaš Juta Džeza ubacio je 38 poena na meču, nedovoljno da u pomogne svom timu da u "tesnoj" utakmici izađe kao pobednik i plasira se u finale.

Počelo je razmenom poena na obe strane, a polovinom prve četvrtine Nemci su napravili prvu osetniju seriju od 7:0. Delovalo je da će se odlepiti, ali je Bojan Boganović preuzeo odgovornost u svoje ruke i mini-serijom doneo Hrvatima izjednačenje.

Period dobre igre krunisan je krajem prve četvrtine kada je Hrvatska stigla do prednosti i kraj uvodne četvrtine dočekali sa prednošću od 23:19.

Početak druge četvrtine protekao je u velikoj seriji nemačkih košarkaša, koji su joj omogućili vođstvo od velikih plus devet.

Ono što je Bogdanović činio u prvoj četvrtini, Mario Hezonja je uradio u nastavku, pa je sa pet poena u nizu smanjio prednost Nemaca na plus tri.

Uz to je Bogdanović držao konstantan nivo igre, pa je Hrvatska na poluvreme otišla sa dva poena prednosti, uprkos igri na mahove.

U nastavku, posle serije promašaja na obe strane, usledio je bolji deo igre Hrvatske, pa su odlučujućih 10 minuta igre dočekali sa solidnih sedam poena razlike.

U četvrtoj četvrtini Hrvati su na krilima Bogdanovića i Hezonje održavali solidnu prednost ne dozvolivši Nemacima da im se potpuno približe sve do polovine deonice kada su gosti stigli do izjednačenja pogotkom Bartela sa slobodnih bacanja.

Nemci su nakratko stigli do prednosti, ali se u poslednja tri minuta ušlo sa nerešnim ishodom. Rezultatska klackalica vladala je sve do minijature Saibua, koji je u poslednjih minut i po srušio domaćina.

Najzaslužniji za pobedu Nemačke, gledano iz ugla celog meča ipak je bio Lo sa ubačenih 29 poena, dok su ostali poenterski bili daleko skromni. Slično je bilo i kod Hrvata kod kojih je osim sjajnog Bogdanovića jedino još Hezonja sa 14 poena imao dvocifren učinak.

Nemačka će tako nastaviti borbu za plasman na Olimpijske igre, a protivnik u odlučujućoj utakmici biće još Brazil koji je deklasirao Tokio.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke