Ni "d" od derbija - Zvezda "eksirala" Cedevitu i hoće još!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 08.10.2023.
21:24
Izvor: Sportske.net

Žedni su bili izabranici Duška Ivanovića i pred više od 10.000 navijača eksirali "vitamine".

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde "razbili" su Cedevita Olimpiju u "Štark areni" u meču koji je slovio kao derbi 2. kola AdmiralBet ABA lige sa 94:51.

Iako na parketu nije bilo Miloša Teodosića, Zvezda je imala i kreaciju i poene i odbranu i apsolutno sve i više od toga protiv letargične i indisponirane Cedevita Olimpije koja je doživela apsolutni debakl u Beogradu ove večeri.

Zanimljivo je da u prvih minut i po, uprkos napadačkim afinitetima oba tima, nismo videli nijedan poen, da bi nakon toga Crvena zvezda krenula juriš preko dve vezane trojke Rokasa Gedraitisa. I ovog puta je ekipa Duška Ivanovića šutem spolja pravila razliku, baš kao što je to bio slučaj i protiv Asvela. Na kraju prve deonice, broj pokušaja za dva i za tri poena u Crvenoj zvezdi bio je istovetan (7).

Iako je možda uvodni deo utakmice bio nešto sporiji, nastavak je doneo pun obruč Cedevita Olimpije. Crvena zvezda je zahvaljujući šutu za tri poena pravila razliku, a kada je slovenački sastav igrao dobru odbranu, isplivavao je individualni kvalitet domaćina. Tako su neke teške šuteve pogađali Šabaz Nejpir i Nemanja Nedović, dok je sjajan bio i Adam Hanga razigravajući saigrače. Odbrana je izgledala fenomenalno, uostalom 25 primljenih poena za poluvreme je dovoljan pokazatelj.

Nastavila je Zvezda da melje svog rivala i prosto je bilo neverovatno u kakvoj se nemoći našla ekipa Simonea Pjaniđanija. Ništa nisu mogli protivniku koji je nastojao da im zatrpa koš. Sve to poslužilo je Dušku Ivanoviću da iskoristi sve i jednog igrača kojeg je imao u rosteru ove večeri. U brojnim trenucima izgledalo je kao da je na suprotnom kraju pakreta protiv Crvene zvezde amaterski tim.

Kada su prešli granicu od 30 poena prednosti, nastavili su ka 40, a kada su i to dostigli, onda su jurišali i ka „+50“, što su u završnici i dostigli, no nisu se dugo zadržali na tome. Tada su imali i nekoliko momenata za egzibicije u kojima je prednjačio Jago dos Santos. Simpatični Brazilac je dodatno animirao publiku, mada je nedostajao još konkretniji učinak od njega ( osam poena, četiri asistencije, 1/11 za tri).

Nemanja Nedović je predvodio Crvenu zvezdu sa 17 poena (3/4 za tri), Šabaz Nejpir 15, uz pet asistencija. Majk Tobi ubacio je 13, a Adam Hanga je zabeležio sedam asistencija. U poraženom sastavu, So je ubacio 19 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke