Ni Kari ne pomaže, strašni Jokić pokazao ko je MVP, potezom zatvorio meč!

Autor: Boris Jovanović
sreda 29.12.2021.
07:34
Izvor: Sportske.net

Na krilima Srbina, Denver slavio u zalivu, 89:86!

Povezane vesti

Sudar po mnogima dva najveća kandidata za MVP titulu u San Francisku završen je trijumfom aktuelnog osvajača najvažnije individualne titule. Nikola Jokić je vodio Denver do pobede u San Francisku i još jednom pokazao da je čovek-tim.

Srbin je završio sa 22 poena, 18 skokova, 5 asistencija i 4 ukradene lopte, a ključni trenutak je bila blokada na Kumingi u poslednjim sekundama, kada je sačuvao pobedu. Nagetsi su inače gotovo prokockali ogromnu prednost sa poluvremena, bili su na +24, na kraju prvo rampa Jokića, a onda i promašaja veterana Igodale, značili su i pobedu za goste iz Kolorada.

Stef Kari je na drugoj strani odigrao očajno prvo poluvreme, a onda dao 21 od 23 koša u nastavku. Uz to, postao je prvi čovek u istoriji igre koji je ubacio 3000 trojki. Nastavio je i neverovatan niz od 157 mečeva u kojima je postigao trojku i tako je izjednačio sopstveni rekord u periodu od 2014. do 2016. Kod Golden Stejta je Vigins dodao 21 poen, nakon povratka iz kovid protokola. Domaći su dali samo 36 poena u prvom poluvremenu, ali su u nastavku uspeli da se vrate, no u poraz su ih odvela bacanja, očajno su šutirali 16 od 31. 

Priliku za osvetu već imaju sutra, kada se timovi ponovo sastaju, samo u Koloradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke