Ni Zvezdi ne odgovara Partizanova majstorica?

Autor: Darko Mitrović
utorak 30.05.2023.
21:28
Izvor: Sportske.net

Nije samo Partizan u problemu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Kraj je maja, a još uvek se ne zna kada će početi finalna serija AdmiralBet ABA lige.

Partizan ima neočekivano mnogo problema u ovom plej-ofu, morao je da igra majstoricu i protiv SC Derbija u četvrtfinalu, a posle večerašnjeg poraza u Ljubljani od Cedevita Olimpije majstorica će odlučivati i polufinalnu seriju.

Meč odluke za plasman u finale zakazan je za 6. jun i tek tada će Crvena zvezda saznati ko će joj biti rival u borbi za titulu.

Crveno-beli su plasman u finale obezbedili još 23. maja, posle dve ubedljive pobede nad ekipom Budućnosti, pa imajući u vidu pomenutu majstoricu u drugom polufinalu, ekipa Duška Ivanovića će imati pauzu od blizu 20 dana bez ijedne takmičarske utakmice, jer teško da će finale početi pre 9. juna.

Reklo bi se da Zvezdi toliko duga pauza nimalo ne odgovara, jer je dostigla vrhunac forme protiv Podgoričana i neće joj biti lako da taj ritam održi u pomenutom periodu.

Partizan, opet, ima drugi problem. Obradovićev tim jeste u takmičarskom ritmu, ali forma je u velikom padu u odnosu na finiš ligaškog dela Evrolige i prve dve utakmice protiv Reala u plej-ofu.

Pad u igri je počeo tada i još uvek traje, pa je veliko  pitanje da li će preostalo vreme do finala biti dovoljno da se crno-beli vrate u formu. Ukoliko uspeju da stignu do finala...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke