Nije bilo spavanja, adrenalin "drma" reprezentativke Srbije!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 24.06.2021.
14:15
Izvor: Sportske.net

Nema vremena za slavlje...

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Napetost je dostigla vrhunac u završnici regularnog dela utakmice sa Španijom, reprezentacija Srbije je na kraju uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva. 

"Nisu se još slegli utisci od sinoć, još razmišljamo o tome šta se to juče desilo i načinu na koji se desilo… Nismo imale mnogo vremena da spavamo. Od adrenalina nismo mogle da se opustimo, ali imamo dovoljno vremena do subote uveče do polufinala da se fizički oporavimo i na pravi način da se spremimo za sledećeg protivnika. Utakmica protiv Španije je baš bila puna naboja, promena i veoma napeta, ali moram da priznam da smo uspele da ostanemo u igri do kraja, koncentrisane zajedno. Klupa je stalno bila uz pet igračica koje su na terenu. Marina je zadržala kontakt sa nama bez obzira na to koliko je sve bilo napeto. Napokon smo uspele da dođemo do vrha te planine koji je za nas bio nedostižan i da pobedimo Španiju", rekla je Sonja Vasić. 

Svoje mišljenje je dala i Saša Čađo. 

"Imamo priliku da danas odmaramo i razmišljamo o tome šta je bilo sinoć i da uživamo u svakom momentu. Devojke su stvarno dale sve od sebe i, jednostavno, kako smo od početka govorili, pobedio je bolji tim, a mi smo stvarno bile bolje u tom momentu. Ja sam od prvog momenta verovala u sve devojke, smatrala sam da imamo mnogo iskusne i veoma kvalitetne i košarkašice i ličnosti i nisam sumnjala da je došlo vreme da se pobedi ta utakmica", kaže Saša Čađo.

Sonja se prisećala detalja i sa prethodnih utakmica sa Španijom, a ispostavilo se da je pogrešna sudijska odluka dala krila našoj reprezentaciji u produžetku.  

"Naši dueli sa Španijom su prepuni emocija poslednjih godina. Za nas je ovo bila velika stvar. Za sve nas koje smo dugo u ovoj ekipi, jer imamo polovinu igračica iz Budimpešte, ovaj četvrtfinalni duel je imao ogromnu težinu i ulog. To se videlo kada nam je dosuđen onaj faul i kada smo sve pale u tom trenutku. Međutim, onda smo dobile priliku da pokažemo koliko zaslužujemo da pobedimo, a energija na našoj klupi pred produžetak i u tajm-autu je bila fantastična. Ja sedim, nemam snage, ali toliko svi skačemo i deremo se da se napuniš energijom, stvori ti naboj da izađeš na teren koncentrisaniji i spremniji nego ikad. Mislim da jesmo spremne, jer je naš kondicioni trener uradio odličan posao da mi u produžetku dominiramo. Na kraju je bilo spuštanje svih barijera. Većina igraica je plakala. Hoćeš da se raduješ, a nemaš snage da se raduješ, tako da je zaista bila mešavina million emocija, ali, hvala Bogu, svih dobrih", rekla je Sonja Vasić. 

Srbija sledeći meč igra u subotu protiv Belgijanki u polufinalu EP, meč počinje od 21 čas. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke