Nije bilo značaja, ali je Zvezda bila sjajna u derbiju!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.04.2022.
14:38
Izvor: Sportske.net

Derbi odloženog kola pripao crveno-belima.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda mts je slavila protiv Igokee u okviru 16. odloženog kola AdmiralBet ABA lige u meču koji nije imao nikakav rezultatski značaj sa 85:66.

Dobro je krenula Igokea u meč, povela je sa 5:0, ali je Zvezda zahvaljujući trojkama Holinsa i Voltersa stigla do smanjenja rezultata. 

Igokea je imala 11:8 u jednom trenutku tokom prve deonice, a onda je ulaskom Nikole Kalinića i Luke Mitrovića Crvena zvezda napravila veliku seriju koja je trajala sve do 20:11 što je bio rezultat na kraju prve četvrtine. 

Igokea je pokušavala na krilima Tanaskovića da se vrati u igru, stigli su do minusa od četiri poena, ali je onda Nikola Kalinić preuzeo stvari u svoje ruke. 

Za kraj četvrtine trojka, potom i kontra Vajta koji rešava lagano situaciju za 43:33. 

Odlično je Igokea počela treću četvrtinu, prišli su u jednom trenutku na 47:44, ali je onda Zvezda zaigrala znatno angažovanije, napravili su seriju 8:0, čini se da je tada tim Dragana Bajića pao psihički i nije više mogao da se vrati u meč. 

Stefan Marković je pogodio trojku, potom i Marko Simonović za 70:47 na početku poslednje deonice kada je ne tako mali broj navijača ustao i skandirao crveno-belima. 

Bilo je jasno da će Zvezda slaviti, gosti nisu mogli nikako da se oporave do kraja utakmice...

Kalinić je imao 16 poena, Holins 13, Simonović 11, Marković 9, a Mitrović 8. Voler najefikasniji kod Igokee sa 16 poena, tri manje je imao Stivens, a Ilić, Robinson i Tanasković su imali po 10. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke