Nije da nismo znali, ali sada je zvanično, Jokićev najveći trenutak karijere! Bjelica upotpunio srpsku noć fantastičnom partijom!

Autor: Boris Jovanović
petak 19.02.2021.
08:11
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić dobio priznanje karijere, na parketu jedan novi Bjelica...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Bilo je očekivano, ali sada je i zvanično.

Nikola Jokić je prvi Srbin koji će biti starter na Ol-Staru. U sjajnom je društvu, tu je kapiten tima i čovek koji je dobio najviše glasova Lebron Džejms, zatim njegov "sugrađanin" iz Klipersa, Kavaj Leonard, Stef Kari i Luka Dončić koji je ušao u petorku ispred Lilarda, iako Portland ima mnogo bolju sezonu od Dalasa.

I na Istoku je bilo najteže izabrati beka, jer su kapiten Durant, Adetokumbo i Embid bili sigurni. Jasno, mesta je moralo da bude i za prvog strelca lige Bredlija Bila, a peta i poslednja karta za statnu poziciju Istoka ide Irving, iza njega su ostali Harden. Ben Simons i Džajlen Braun.
Dakle, sad su jasne petorke, tu navijači biraju polovinu startera, mediji drugu polovinu. Jokić je recimo bio ispred Dejvisa, a na bekovima, Mičel je na Zapadu bio četvrti...

Podsetimo od prošle sezone se kao počast Brajantu igraju tri revijalne četvrtine, a onda se semafor vraća unazad i počinje ozbiljnih 12 minuta. Ol-Star vikend će zbog korone biti sveden na jedan dan, igraće se 7. marta, igrači su predvođeni Lebronom bili protiv jer je pandemija, u Atlanto je umrlo 3 000 ljudi prošle nedelje.

Kapiteni Džejms i Durant će u draft stilu izabrati još sedam saigrača, treneri biraju 14 rezervi sledeće nedelje, a onda će ih Lebron i KD izabrati u svoj tim.

Inače noćas su odigrana tri meča u NBA.

U derbiju Bruklin je tukao Lejkerse, stigao do 4-0 na turneji po Zapadnoj obali, iako nema Duranta. Harden je brojao do 23, Haris ubacio šest trojki od ukupno 18 za tim iz Bruklina, Luvavu Kabaro se istakao. Nekadašnji igrač Mege je ispalio pet trojki, ubacio 15 poena. Lejkersi bez Dejvisa i Šredera, šampion je nosio Lebron sa 32 poena, on je prešao granicu od 35 000, dodao je 8 skokova, 7 asistencija, ali nije bilo dovoljno.

Džimi Batler drži tempo, treći tripl dabl u nizu, po 13 poena i asistencija, uz 10 skokova, Majami je dobio u Sakramentu. I Adebajo je napravio tripl-dabl 16 poena, 10 asistencija i 12 skokova, ovo je prvi trijumf Hita protiv Kingsa na strani posle gotovo pet godina. Batler i Adebajo su jedini saigrači u istoriji koji su imali tripl-dabl u više od jedne utakmice, ovaj podvig su napravili 2019. u Atlanti. Bjelica je počeo meč ubacio 25 poena, imao 8 skokova i 7 asistencija, nema sumnje da je ovo njegov najbolji učinak u poslednjih par godina. Ali, ostalo je bez nagrade.

Toronto je dobio Milvoki koji ima dosta problema, Norman Pauel je izjednačio rejkord sezone sa 29 koševa, promašio je samo tri šuta čitavo veče, Siakam dodao 27, za Bakse ovo je peti poraz u nizu. Gubili su sa -23, par puta se spustili na -10 i to je bilo to. Janis je uz 23 poena imao 12 skokova, 8 asistencija, ali je izgubio pet lopti, ni procenti šuta nisu bili naročito dobri...

Sakramento - Majami 110:118
LA Lejkers - Bruklin 98:109
Milvoki - Toronto 96:110

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke