Nije greška, Srbin učestvovao u najgorem porazu u istoriji NBA lige!

Autor: Boris Jovanović
petak 03.12.2021.
07:55
Izvor: Sportske.net

Šta se desilo?

AP Photo/Brandon Dill)
AP Photo/Brandon Dill)

Povezane vesti

Noć koja neće biti zaboravljena. Punili su svi, od startera, preko rezervi, pogađali iz svih pozicija kraj egzaltirane publike. U trenutku kada je Džon Končane zalucao i doveo Memfis u vođstvo 145:67, to je bila najveća prednost ikada, ali i najveći broj koševa u istoriji franšize. Do kraja je bilo tri minut, Oklahoma je malo ublažila poraz, na kraju 152:79 za Memfis, +73 i najveća pobeda u istoriji NBA.

Prethodno Kavsi su pre trideset godina dobili Majami sa 148:40, odnosno +68.

Svih 12 igrača Memfisa bilo je na parketu, devetorica su bila dvocifrena, Morant je povređen. Memfis je sa 62% procenta šuta postavio rekord franšize, nijedan starter nije igrao više od dvadesetak minuta. Kod Oklahome u ovom zaista sramotnom porazu, za 19 minuta, 4 poena, 4 skoka, asistencije. 

Rekord i za Feniks, 18. pobeda u nizu, najbolja serija u istoriji franšize iz Arizone. Klupa je dala veliki doprinos sa 48 poena u pobedi protiv Detroita, preuzeli su odgovornost, Buker je propustio prvi meč u sezoni. Ejton je završio sa 17 poena i 12 skokova, Sansi imaju skor 19-3.

Velika trojka Čikaga izbrisala je minus od 21 poena protiv Niksa, dobili su meč. DeRozan je ubacio 34 poena, LaVin i Vučević dodali po 27, njih trojica su bili jedini igrači Bulsa koji su davali poene u poslednjem kvoteru za svoj tim. DeRozan je ubacio 18 u poslednjoj četvrtini, uključujući i poslednjih šest za svoj tim. Rendl je na drugoj strani završio sa 30 poena, 12 skokova i 6 asistencija, ali je promašio par slobodnih bacanja kada se rezultat lomio. Ovo je druga pobeda Čikaga protiv Niksa u tri meča ove sezone.

Najduža je i serija pobeda San Antonija ove sezone, treća u nizu. Rasturili su Portland u Oregonu, domaćin bez Lilarda, Brin Forbs najbolji u timu iz Teksasa sa 18 poena...

Iznenađenje u Kanadi, Baksi su zaustavljeni posle osam pobeda, protiv Toronta koji ne igra sjajno ove sezone (10-13) a ima i dosta povređenih igrača. Jani Adetokumbo nije bio u timu, Reptorsi su to iskoristili, VanFlit je završio sa 29 poena, a zanimljivo da su domaći prekinuli seriju od pet neuspeha u Torontu, najgori niz u poslednjih deset godina.

Njujork - Čikago 115:119
Toronto - Milvoki 97:93
Memfis - Oklahoma 152:79
Feniks - Detroit 114:103
Portland - San Antonio 83:114

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke