Nije samo Zvezda, sad se i Mornar žali na suđenje protiv Budućnosti!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.05.2021.
19:39
Izvor: Sportske.net, kkmornar.bar

Zbog ''mira u kući'' se do sada nisu oglašavali.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Ekipa Mornara je takmičenje u ABA ligi ove sezone završila još u polufinalu, gde je eliminisana od podgoričke Budućnosti, ali tek sada se pojavljuju odjeci tih dvoboja.

Naime, posle Crvene zvezde koja je imala mnogo primedbi na sudijske odluke tokom finalne serije protiv Podgoričana, sada i iz Mornara stižu slične ocene kada su u pitanju njihovi mečevi protiv Budućnosti. O čemu se konkretno radi, otkrio je prvi čovek Mornara Đorđije Pavićević u razgovoru za klupski sajt.

Na početku, objasnio je zašto se tek sada oglašava na ovu temu.

"Zbog mira u kući, kako se to kod nas kaže, zatim rukovodećih ljudi ABA llige koji su krenuli da rade dobar posao kako bi liga bila onakva kakvu svi želimo i želje da ničim ne natrunim finalnu seriju plej-ofa, nisam hteo da reagujem poslije naših utakmica protiv Budućnosti. Sada mogu, hladne glave, da otvorim dušu.

Budite sigurni da više nikad neću dozvoliti da nam sudije određuju domete u ABA ligi i postavljaju granice dokle je dovoljno da se Mornar prostre. U prvom meču plej-ofa u Podgorici sudijska trojka Javor, Oberknežević i Jovčić nas je 'iskasapila'. U jednom momentu u trećoj četvrtini odnos ličnih grešaka bio je 10 prema 26! To je i logično jer je svima poznato da smo mi ekipa koja svoju igru bazira na tvrdoj odbrani. Nismo pravili napadačku nego odbrambenu ekipu, sa željom da pobeđujemo čvrstom odbranom, nikako napadom. U rovovskoj borbi je budućnost košarke, a ne u atraktivnim potezima i poenima. Naravno, ironičan sam'', istakao je Pavićević.

Drugu utakmicu je opisao kao specifuičnu, opet zbog sudijskog kriterijuma.

''Drugi meč u Baru razlikuje se od svih odigranih u ovogodišnjem plej-ofu. To je jedina utakmica u kojem je sudijska trojka, bolje reći dvojka, zaštitila gostujuću ekipu tako da domaća nije bila u mogućnosti da odigra kako zna i eventualno izbori majstoricu. Odlučili su da sude ravnopravno, na štetu domaćina - paradoksalna formulacija ali je tako bilo. Prvi i jedini put u ovom plej-ofu. I o ovoj utakmici odnos faulova dovoljno govori.

Da ne budem pogrešno shvaćen - ničim ne umanjujem pobedu Budućnosti, ali da smo imali korektno suđenje i ta utakmica bi, kao i sve ostale ove sezone između dva naša kluba, bila do kraja neizvesna, to je sigurno'', objašnjava Pavićević.

Na kraju je uputio svojevrsnu poruku sudijama.

''Sudije jedine u ABA ligi, pored njenog rukovodstva i zaposlenih u administraciji, dobijaju novac za svoj posao, a mi moramo, kako znamo, da nabavljamo novac kako bismo održali klub u ligi i na željenom nivou. Sudije će morati, napokon, da shvate da oni nisu glavni u ABA ligi. Svim srcem ću nastojati da ih svedem na mesto koje im pripada, važno mesto, u svakom slučaju, ali daleko od toga da je glavno'', zaključio je Pavićević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke