Nije se dugo čekalo, Ostoja uzvratio FMP-u!

Autor: Darko Mitrović
petak 05.11.2021.
19:54
Izvor: Sportske.net, Blic

Verovatno Dalas Mur nije ni svestan kakvu je buru izazvao svojom izjavom.

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs©
Pedja Milosavljevic/Starsport.rs©

Povezane vesti

Neočekivanu uvertiru dobila je sutrašnja utakmica između Partizana i FMP-a u okviru sedmog kola AdmiralBet ABA lige.

Novi košarkaš crno-belih Dalas Mur koji se još uvek upoznaje sa ovdašnjim košarkaškim prilikama i Partizanovim najvećim rivalima, rekao je za klupsku televiziju da je čuo da neki FMP zovu i ''malom Crvenom zvezdom''.

To je uvredilo ljude iz FMP-a, pa se klub iz Železnika danas oglasio zvaničnim saopštenjem, u kom zahteva od nadležnih u ligi da se pokrene hitan disciplinski postupak protiv Mura, i pritom se u više navrata iz nepoznatog razloga potencira da se radi o ''albanskom reprezentativcu''.

Nije se dugo čekalo da iz Partizana stigne reakcija na pomenuto saopštenje FMP-a, a svoj komentar na tu temu je u razgovoru za 'Blic' dao predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

''Ne znam ima li svrhe uopšte se osvrtati na zahtev koji je naš sutrašnji rival uputio ligi? Nije FMP kolektiv kojem Partizan treba da polaže račune, čak je verovatno i poslednji kojem bi nam palo na pamet da bilo šta objašnjavamo. Svi znamo da je nečistota u oku posmatrača. Taj nadimak koji je naš igrač spomenuo, nismo mi nadenuli FMP-u, već on postoji neko vreme.

Za nekoga bi taj nadimak možda predstavljao priznanje za kvalitetan rad, jer je Crvena zvezda osvojila puno trofeja u poslednjih nekoliko godina.

Više me brine što je neko iskoristio nečistotu iz svog oka za pokušaj okretanja situacije i napad na članove Partizana. Ko je čiji reprezentativac, to je lična odluka i lično pravo svakoga. Partizan nikada ljude nije odvajao na taj način.

Nemojte da se bavimo glupostima, hajde da igramo košarku. Nadam se da će sutrašnji meč proteći u najboljoj mogućoj atmosferi, da će publika podržavati Partizan kao što je i do sada to činila i da protivniku neće uputiti niti jednu pogrdnu reč. A neka bolji pobedi'', poručio je Mijailović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke