"Nije Zvezda San Antonio!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 24.03.2015.
21:15
Izvor: Sportske.net

Najkvalitetniji košarkaški klubovi u Srbiji počeli su da broje dane do starta polufinalne serije plej-ofa ABA lige. Veći deo javnosti Zvezdu vidi kao favorita, čak i u Partizanu veruju da je tako ali ne i da crveno-beli ne mogu da budu eliminisani.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Nakon što je za vikend stavljena tačka na ligaški deo sezone u ABA ligi postalo je jasno da će Srbija naredne godine sigurno imati jednog predstavnika u Evroligi.

Različite su tačke gledišta da li je bilo bolje da se u polufinalu plej-ofa ABA lige izbegne duel Crvene zvezde Telekom i Partizana ali je samo ovakav scenario garantovao Srbiji jednog predstavnika u elitnom košarkaškom takmičenju.

Da je Partizan NIS pobedio u "Morači" Srbija je u najboljem slučaju mogla da ima i dva predstavnika u Evroligi, ali i da, kao prethodne sezone, na sportskom borilištu izgubi oba mesta.

Posle svega ne vredi mnogo pričati. Gradski rivali se uveliko pripremaju za polufinalnu seriju koja će se igrati po sistemu 2+2+1. Poznavaoci košarke blagu prednost daju Crvenoj zvezdi Telekom a svoj sud po tom pitanju dao je i sportski direktor KK Partizan NIS Dragan Todorić.

"Ne bih ponovo o našim problemima i važnosti učestvovanja u Evroligi, koje je u direktno-posledičnoj vezi sa budućnošću kluba. Iskustvo mi govori da ni Zvezdi baš nije milo što smo mi sa druge strane" kaže Todorić u razgovoru za "Novosti".

U dosadašnjem toku sezone gradski rivali su se sastali tri puta a crveno-beli imaju jednu pobedu više. Svakako da je i dublji roster Zvezdina prednost ali je sasvim izvesno da i Partizan ima svoje kvalitete.

"Pa, nije Zvezda San Antonio! Naravno da imamo adute, uostalom, kao i oni bez obzira na briljantan utisak koji su ostavili u dosadašnjem delu sezone" kaže Todorić a potom ističe,

"Sigurno je da su favoriti, ali bili smo, oni i mi, prošle sezone u velikoj prednosti, uoči fajnal-fora u 'KombankAreni', pa ste videli šta su uradili Cedevita i Cibona" konstatuje sportski direktor KK Partizan NIS.

Polufinalna serija plej-ofa ABA lige počeće 14. aprila a Zvezda će u dva dana dva puta biti domaćin crno-belima. Treća utakmica na programu je 18. aprila kada će Partizan NIS biti domaćin a 19. i 22. april rezervisani su za četvrti i peti meč ukoliko za njima bude bilo potrebe.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke