Nikad ne otpisujte Partizan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.04.2015.
22:45
Izvor: Sportske.net

Partizan napravio ''brejk'' - 1:1 u pobedama u polufinalnoj seriji plej-ofa! Boban Marjanović potpuno zaustavljen !

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Pobeda Partizana u drugoj utakmici polufinala plej-ofa - 70:68, za izjednačenje na 1-1 u seriji!

Za razliku od prve utakmice, Partizan je večeras startovao mnogo hrabrije, pa i motivisanije, što se posebno odnosi na centra Nikolu Milutinova, čiji je nastup bio neizvestan zbog povrede oka.

Saša Pavlović i Milenko Tepić  su u uvodnim minutima meča bili najraspoloženiji u napadu Partizana, a nešto kasnije im se pridružio i Milutinov, koji je i definitivno potvrdio da su problemi sa povredom postali prošlost.

Sa po četiri vezana poena Milenka Tepića i Nikole Milutinova, Partizan je u osmom minutu prvi put stigao do osetnije prednosti (18:9), a do kraja prve četvrtine, Zvezda je uspela da smanji na pet poena razlike, i to trojkom Nikole Kalinića u poslednjoj sekundi tog dela igre - 22:17 za Partizan.

Ono što je za Zvezdu bio najveći problem, jeste činjenica da su crno-beli uspeli da neutrališu Bobana Marjanovića, koji se nije ni upisao u prvom poluvremenu, uz samo tri uhvaćene lopte.

Zahvaljujuući tome, Partizan je uspešno održavao vođstvo i na poluvreme se otišlo rezultatom 42:35 za crno-bele.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR


macvan

Drugo poluvreme su trojkama otvorili Mačvan na jednoj, odnosno Dangubić na drugoj strani, a ondav sledi najbolji period u igri Partizana, serija od 9-0, za vođstvo od 14 poena razlike - 49:35.

Nikola Kalinić je tu seriju Partizana prekinuo novom svojom trojkom, ali je Partizan nešto kasnije stigao i do 58:43!

Delovalo je da crno-beli imaju stvari pod kontrolom, ali onda je usledilo par grešaka u napadu, koje Zvezda na najbolji način koristi, hvata priključak i serijom 18:4 stiže na samo poen zaostatka - 62:61!

Videlo se tada da nas očekuje drama u završnici, iako je Partizan zatim sa pet vezanih poena Akojona stigao do 67:61.

Zvezda se nije predavala, zaigrala je još čvršće u odbrani, Partizan nije imao rešenja u napadu i na 30 sekundi do kraja, Dženkins smanjuje na 69:68!

Finiš pripada Milenku Tepiću, Nikoli Milutinovu i Milanu Mačvanu. Najpre je Tepić umalo postao tragičar, pošto nije realizovao napad na 15 sekundi do kraja, usledila je kontra Zvezde, a onda fantastična rampa Nikole Milutinova na Jaki Blažiču (kakva osveta, neko će reći), pa faul nad Tepićem koji pogađa jedno slobodno bacanje za 70:68.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR


milutinov

Drugi put nije bio precizan, ali je loptu uhvatio Mačvan i dileme više nije bilo, Partizan je pobedio u drugoj utakmici!

Serija sada praktično počinje od nule, s tim što će sada Partizan imati prednost domaćeg terena, tačnije svojih navijača.

Kadv je u pitanju večerašnja statistika, Milan Mačvan je bio najbolji u pobedničkoj ekipi sa 14 poena i 17 skokova, a pratili su ga Akojon sa 13, pavlović sa 11, Tepić sa 10 poena.

U Zvezdi, 19 poena Dženkinsa, Vilijams je upisao 15, Kalinić osam, a ostali su bili ispod svog nivoa, pogotovo Boban Marjanović, koji je večeras za 24 minuta upisao dva poena i osam skokova.

Polufinalna serija se nastavlja 18. aprila, a domaćin, kako rekosmo, sada će biti Partizan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak