Niko kao ''Grobari''! Zamislite kakve će brojke Partizan imati ako uđe u Evroligu!

Autor: Darko Mitrović
petak 08.04.2022.
18:09
Izvor: Sportske.net

Ali, i do kraja sezone će bilans biti još impresivniji.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Grupna faza takmičenja u Evrokupu završena je preksinoć, poznati su svi parovi osmine finala, a Partizan je za rivala dobio tursku Bursu, koja je završila na sedmom mestu Grupe B.

Kraj prvog dela takmičenja je i prilika da se pogleda i bilans poseta na tribinama. Naravno, kako se i očekivalo, Partizan je na toj listi bez premca, imao je najbrojniju podršku od početka sezone u Evrokupu, a s obzirom da tek sledi najvažniji deo sezone i povratak crno-belih u ''Štark Arenu'', nema sumnje da će brojke do kraja sezone buti još veće kada je Partizan u pitanju.

Za sada, to izgleda ovako:

Partizan 43998 gledalaca ukupno, 5499 u proseku po utakmici

Turk Telekom 30686 ukupno, 3835 u proseku

Valensija 27904 ukupno, 3100 u proseku

Slask 20758 ukupno, 2594 u proseku

Huventud 20316 ukupno, 2539 u proseku...

Treba napomenuti i da je Partizan od januara morao da se preseli iz ''Štark arene'' u ''Pionir'' zbog Svetskog prvenstva u atletici, ali sada će se crno-beli vratiti u našu najveću dvoranu, pa bi protiv Burse, a kasnije eventualno i Cedevita Olimpije moglo da se očekuje i preko 20.000 gledalaca na Partizanovim utakmicama u ''Štark Areni'', pa će ovaj trenutni prosek znatno da se poveća u narednim utakmicama.

A tek ako se crno-beli plasiraju u Evroligu, sledeće sezone bi i ''Arena'' bila mala...

Svoju vernost su navijači Partizana pokazali ove sezone i u AdmiralBet ABA ligi ove sezone. I tu je Partizan najgledaniji u finišu ligaškog dela sezone sa 58813 gledalaca ukupno, a 4901 u proseku. Crvena zvezda je druga sa 30891 gledalaca ukupno, odnosno 2808 u proseku.

Partizan će u nedelju od 12 časova u 26. kolu AdmiralBet ABA lige gostovati Megi, a AdmiralBet je za ovaj meč pripremio bogatu ponudu kvota i kada je u pitanju ishod meča, i broj postignutih poena, ali i još mnogo toga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke