Nikola Jokić je košarkaško čudovište, ali nekada i to ne pomaže Denveru!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 05.06.2023.
07:43
Izvor: Sportske.net

Da li je bolje kad sipa koševe ili asistira?

AP Photo/Mark J. Terrill)
AP Photo/Mark J. Terrill)

Povezane vesti

Majami je pronašao način, ponovo. Kada su svi mislili da se suočavaju sa 0:2 protiv najjačeg domaćina lige, uspeli su da se vrate i dobiju meč. Bilo je +15 u jednom trenutku za Nagetse, u poslednjem periodu imali su +8, ali na kraju gorak poraz i sada se stvari posle brejka komplikuju. Gejb Vinsent je ubacio 23 poena, Batler i Adebajo dodali po 21, na kraju 111:108 za Hit.

Denveru nije pomogao ni najbolji na svetu. Nikola Jokić je ubacio čak 41 poen, imao 11 skokovai četiri asistencije, ali ovoga puta nije uspeo da dovede tim do trijumfa. Marej je ubacio 18 poena i promašio poslednji šut sa sirenom. 

Majk Meloun je rekao da su se njegovi strahovi obistinili, da nije bez razloga pričao posle prvog meča da nije zadovoljan igrom, iako je njegov tim poveo u finalu. On želi više zalaganja, veću borbenost. Sada je 1:1 i serija ide u Majami gde Denver jednostavno mora da dobije jedan meč, inače, biće baš teško da okrene. Hit je izvlačio redovno deblji kraj protiv Nagetsa, u seriji su poraza kod kuće sa Denverom, ali ovaj tim je pokazao da je spreman da sruši svaku traidciju i tabu.

Jokić?

Ponestaje komplimenata za Nikolu, noćas je postao treć igrač u istoriji lige sa 500+ poena, 200+ skokova i 150+ asistencija u jednom plej-ofu. Osim njega to je pošlo za rukom četiri puta Lebronu i jednom, 1987. Lariju Birdu.

On je tri puta ove godine u doigravanju išao na 40+ i sva tri puta je Denver izgubio. Jasno je, bolji su kada svi daju doprinos, nije tajna. 

Rekao je da moraju da igraju sa više koncentracije, da brane bolje tri poena (Majami im je ubacio 17 trojki).

Ima jedna zanimljiva statistika, Jokić je noćas postao prvi centar koji je imao 40+ poena i 10+ skokova u NBA finalu, a da ne igra za Lejkerse. Pre njega to su napravili, ali isključivo u dresu slavne franšize, Čembrlen, Džabar i Šekil O'Nil!

Kada smo kod rekorda, postao je i prvi centar u istoriji koji ima 500+ poena i 100+ asistencija u plej ofu u jednoj sezoni. Kritičari u prvim reakcijama tvrde da je Majami sprečio noćas Jokića da asistira, ali čini se da to nije uzrok poraza, Denver je morao da odigra bolju odbranu. 

Erik Spolstra je prekinuo reporterku ESPN kada je postavila upravo to pitanje, uz reči da je to smešno i da nisu planirali da Jokića nateraju da daje koševe, umesto da asistira. 

Videćemo u četvrtak kada serija bude nastavljena u Floridi, baš sve je otvoreno u ovom finalu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke