Nikola Jokić košarkaš godine u Srbiji, imao u poruku za sve; Sonja Vasić najbolja košarkašica

Autor: Nemanja Janošev
utorak 11.01.2022.
15:01
Izvor: Sportske.net

Nikola i Sonja prigrlili priznanja.

@KSSrbije/Twitter
@KSSrbije/Twitter

Povezane vesti

Košarkaš Denver Nagetsa i MVP NBA lige Nikola Jokić proglašen je za najboljeg srpskog igrača u 2021. godini.

U hotelu "Kraun Plaza" u Beogradu, nagrada od strane Košarkaškog saveza Srbije uručena je njegovom ocu Branislavu, a Nikola se javio putem video-linka i zahvalio na priznanju koje mu je dodelila njegova zemlja.

"Žao mi je što ne mogu da budem sa vama, hvala Košarkaškom savezu Srbije i sportskim novinarima na izboru za najboljeg košarkaša u prošloj godini. Poznavajući odakle dolazim i šta košarka predstavlja za naš narod, to je velika čast i zadovoljstvo za mene. Ovo je nagrada koja mi veoma znači. Mnogo velikih imena ju je osvajalo pre mene i nosi posebnu težinu", poručio je Jokić i na kraju poželeo srećne praznike svima, te da ih u 2022. godini posluži, pre svega, zdravlje, koje je, kako je dodao - najbitnije.

Nikola Jokić je u prošloj godini osvojio titulu najboljeg igrača regularnog dela sezone NBA lige po prvi put u svojoj karijeri.

Isto priznanje poput Jokićevog, KSS dodelio je i Sonji Vasić, donedavnoj kapitenki ženske reprezentacije Srbije budući da je okončala karijeru po završetku Olimpijskih igara.

"Hvala novinarima i medijima koji su glasali. Verovatno je poslednja nagrada koju dobijam. Prethodna godina je bila uspešna, ostaje žal da je možda moglo negde više. Stavljam tačku na karijeru, hvala svima. Prvo porodici, saigračicama, trenerima. Poslednje godine nisu bile lake. Hvala svima još jednom", rekla je Sonja Vasić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke