Nikola Jović deo blokbaster trejda?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 19.07.2023.
09:30
Izvor: Sportske.net

Da li bi ova sredina bila bolja za njega?

profimedia
profimedia

Povezane vesti

Srpski centar Nikola Jović mogao bi da napusti Majami Hit ovog leta kao deo trejda za Demijena Lilarda, javlja tamošnji draft eksprert Džejk Vejnbah.

Demijen Lilard je nedavno zatražio trejd od Portland Trajlblejzersa, ali je izbor za njegov odlazak prilično sužen. No, on je bio izričit i preko medija je prstom pokazao ka Floridi, što je momentalno upalilo lampicu u Hitima koji svakako ne bi želeli da propuste jednog od najboljih igrača NBA lige, ali pitanje je koliko su spremni da ulože u njegov dolazak?

Nakon sezone u kojoj su stigli do finala, Majami Hiti pokušaće da osmisle paket za dovođenje Lilarda te da u narednoj godini još agresivnije krenu ka prstenu. Prema projekciji, bio bi to trejd tri tima i njegov deo bio bi i srpski centar Nikola Jović.

On bi, zajedno sa Dankanom Robinsonom, Kejlebom Martinom, Talenom Horton-Takerom i pikovima prve runde sa draftova 2024, 2026, 2028 i 2030. godine + zamenom pikova sa Majamijem završio u Blejzersima. Majami Hit bi dobio Lilarda, Kelija Olinjika i pika prve runde sa drafta 2025. Treći tim koji bi se našao u ovom trejdu jeste Juta Džez gde bi otišao Tajler Hiro zajedno sa Hejvudom Hajsmitom.

Jović je bio ruki u prošloj sezoni. Nije igrao mnogo, ali je dobijao priliku da uči i usvaja radeći pored imena kao što je Džimi Batler. Imao je 5.5 poena po utakmici. Odigrao ih je ukupno 22.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke