Nikola Kalinić otkrio razlog neigranja za reprezentaciju na Mundobasketu

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 20.11.2023.
23:40
Izvor: Sportske.net

Hoće li ga biti u Parizu?

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Srpski košarkaš Nikola Kalinić kazao je da je glavni razlog za njegovo neodazivanje za reprezentaciju ovog leta - umor.

Bez sumnje, Nikola Kalinić je jedan od igrača od izuzetne važnosti za nacionalni tim imajući u vidu njegove odlične defanzivne, ali i ofanzivne karakteristike. U sistemu Svetislava Pešića, čini se, došao bi do punog sjaja, ali ga ipak nije bilo ovog leta u Manili.

U razgovoru za "Basketball Sphere", Nikola Kalinić je otkrio šta je razlog njegovog odsustva.

"Zamor materijala. Što sam stariji, sve teže mi padaju produžene obaveze. Rekao sam selektoru Pešiću i direktoru Draganu Tarlaću, da se ne osećam kao da mogu da igram i budem u tome 100 odsto. Bolje da bude neko tamo ko će moći da odradi sve obaveze sa punom koncentracijom i punim zalaganjem, što se na kraju ispostavilo i kao prava odluka. U kratkim formatima, potrebno je 12 momaka koji su najspremniji da odrade to kako treba, da sa maksimalnim požrtvovanjem i motivom pristupe tome, da bi bili uspešni. To se još jednom pokazalo. Sjajan uspeh za sve te momke", rekao je Kalinić.

Hoće li se staviti na raspolaganje Svetislavu Pešiću za Olimpijske igre naredne godine?

"Daleko je to. Ko živ, ko mrtav do tada. U sastavu treba da bude 12 momaka koji najbolje funkcionišu i koji su spremni da se odreknu leta da bi im se ispunile određene želje i ambicije", zaključio je Kalinić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke