Nikolić napustio Budućnost – Nova destinacija je Dižon!

Autor: Mladen Heleta
petak 09.09.2022.
19:55
Izvor: Sportske.net

Crnogorski tim će sledeće sezone imati potpuno drugačiji sastav.

@AdmiralBet ABA liga
@AdmiralBet ABA liga

Povezane vesti

Dosadašnji košarkaš Budućnosti Danilo Nikolić novi je član francuskog Dižona.

Drugi mandat u Budućnosti Nikolić je završio nakon pet veoma uspešnih sezona i otišao u Francusku.

U Dižonu će sarađivati sa nekadašnjim kapitenom i selektorom Bosne i Hercegovine, Nenadom Markovićem, koji od prošle sezone trenira ovaj klub.

Osim u Pro A ligi i dva francuska Kupa, sa Dižonom će igrati i u FIBA Ligi šampiona u grupi G, sa italijanskim Dinamo Sasarijem, grčkim PAOK-om i najvjerovatnije španskom Unikahom, koja je favorit kvalifikacionog turnira.

Nikolić je pre godinu dana imao zdravstvene probleme, ali se na sreću oporavio i u narednom periodu ćemo ga gledati u Francuskoj.

Budućnost će sledeće sezone imati potpuno drugačiji tim u odnosu na prošlu.

Osim Nikolića, redove crnogorskog šampiona su napustili Kendrik, Peri (Unikaha), Filip Barović (Rapid, Rumunija), Denis Džerom Sili (Gravelin, Francuska), Džastin Kobs (Alvark, Japan), Vili Rid (bez kluba), Donatas Tarolis (Oradea, Rumunija), Vladimir Micov (završio karijeru), a odlazi i Zoran Nikolić.

Ugovore od igrača iz prošle sezone su imali samo Igor Drobnjak i Edin Atić, produžena je saradnja sa Petrom Popovićem, Markom Jagodićem-Kuridžom i Suadom Šehovićem, vratio se Aleksa Ilić, a stigli su reprezentativci BiH Kenan Kamenjaš i Aleksandar Lazić, Amerikanci Kameron Rejnolds i Fil But, Kanađanin Tre Bel-Hajns i Francuz sa gvinejskim pasošem, Alfa Kaba.

Novi trener Vlade Jovanović tražii još „četvorku”. Hteo je upravo da zadrži Danila Nikolića, ali nije došlo do dogovora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke