Nikolić: "Opstanak prioritet, potrebna pojačanja u reketu"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
17:18
Izvor: Sportske.net

Novi trener debitanta u regionalnoj košarkaškoj ligi Dragan Nikolić poručio je da pobeda nad ekipom Budućnosti ima ogroman značaj ali da tek sledi težak posao kako bi se izborio opstanak.

Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski
Beta/ABA liga/Karpos Sokoli/Igor Panevski

Povezane vesti

Košarkaški klub Karpoš Sokoli promenio je trenera nakon osam uzastopnih poraza u ABA ligi, a srpskog stručnjaka Sinišu Matića nasledio je njegov sunarodnik Dragan Nikolić.

Novi trener Karpoša debitovao je na klupi makedonskog kluba pobedom nad ekipom Budućnosti. Bilo je to veliko iznenađenje ali i prvi trijumf koji je Karpoš ostvario u svojoj debitantskoj sezoni na "Jadranu".

"Ovo je istorijski trijumf, kako za klub tako i za mene. Prvenac ima poseban značaj pošto je ostvaren u elitnom takmičenju kakvo je ABA liga. Ali, trijumf u ovom momentu ne znači apsolutno ništa kada se gleda šira slika, pošto nas u nastavku sezone čeka veliki posao i borba za opstanak" rekao je Nikolić.

Novajlija u ABA ligi vezao je osam poraza pod vođstvom Siniše Matića, a novi trener ne krije da će ekipi biti potrebna pojačanja kako bi ostvarila primarni cilj - opstanak u ligi.

"Pre nego što sam izašao iz aviona bilo je jasno da su potrebne određene korekcije u timu ukoliko želimo da uspešno obavimo posao. Moje mišljenje je da nam treba bolja igra u reketu, što automatski daje odgovor na pitanje gde su nam potrebna pojačanja" dodao je Nikolić.

Karpoš u narednom kolu čeka najteže moguće gostovanje pošto će u okviru 10. kola na megdan aktuelnom šampionu i jedinom neporaženom timu u ligi - Crvenoj zvezdi mt:s.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke