Niksi dolaze u Evropu po trenera

Autor: Nikola Miloradović
subota 21.04.2018.
13:35
Izvor: Sportske.net

Džef Hornaček je dobio otkaz po završetku regularnog dela sezone, a njega bi mogao da nasledi strateg koji trenutno obavlja odličan posao na "Starom kontinentu".

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Kako prenosi "ESPN", jedan od glavnih kandidata za upražnjeno mesto na klupi Njujork Niksa je Dejvid Blat.

Ovaj iskusni stručnjak trenutno predvodi tursku Darušafaku, sa kojom je nedavno uspeo da osvojio i Evrokup, te je tako ekipu iz "Folksvagen arene" vratio u Evroligu.

Blat ima veliko iskustvo i trofejnu karijeru, osvojio je Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Rusije, Evroligu sa Makabijem, a sada i Evrokup sa Dačkom.

Ima i iskustva u NBA ligi, radio je kao trener Klivlend Kavalirsa po povratku LeBrona Džejmsa u Ohajo. U svojoj prvoj sezoni osvojio je Istok sa Kavsima, da bi u velikom finalu, usled velikog broja povreda, doživeo poraz od Golden Stejt Voriorsa.

Naredne sezone je nastavio da dobrim rezultatima, ali je neposredno pred plej-of uprava odlučila da mu se zahvali na saradnji, dok je bio prvi na Istoku, pa je na njegovo mesto postavljen Tajron Lu, koji kasnije te godine sa ekipom Klivlenda osvaja NBA prsten.

GM Niksa Skot Peri će lično otputovati na "Stari kontinent" tokom naredne sedmice, gde će obaviti intervju sa iskusnim Blatom, oko njegovog preuzimanja franšize iz "Velike jabuke".

Pored Blata, kandidati za klubu Niksa su i pomoćni trener Grega Popoviča u San Antonio Sparsima Džejms Borego, kao i šef struke Atlanta Hoksa Majk Budenholcer.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
M_85
Saturday, 21.04.2018
20:46

Blat je precenjen.

avatar
mosala1983
Saturday, 21.04.2018
20:45

Могу да доведу Давида Блата не Дејвида, али свеједно играју без Порзингиса целу сезону што је катастрофа за њих.